Witam,
czy ktoś pomoże mi podłączyć 2 sterowniki bramowe SBW-02 do bramy przesuwnej i bramy garażowej?.
Posiadam przy bramie przesuwnej napęd FACC 868 XF wraz z dodatkowym modułem dla obsługi pliotów - jak na zdjęciu Pytanie, czy sterownik Supla wpiąć tak samo jak jest wpięty sterownik obsługujący piloty w miejscu "B"? czyli zasilanie jak pomarańczowy i niebieski (6 i 8 w napędzie - pole B) oraz białe - 1 i 2 w napędzie a 11 i 14 w SUPLI - pole B.
Natomiast przy bramie garażowej jest napęd od "Wiśniowskiego" SOMFY METRO SMART 1000 IO do którego jest również dołaczony zewnętrzny moduł dla pilotów aby obie bramy można obsługiwać tym samym pilotem - i tutaj też pytanie czy podłączyć sterownik tak samo jak moduł do pilota - czyli zasilanie jak brązowy i szary a COM - pod 11 w SUPLI oraz NO do 14 w supli jak na zdjęciu
Zależy mi na otwieraniu i zamykaniu bram z telefonu
Oraz jak spowodować aby komenda do Siri powodowało również reakcję bram
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Andrzej P
STEROWANIE BRAMAMI
-
apias
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ja to bym napisał jeszcze w pięciu, a co tam, nawet dziesięciu nowych tematach. Pewnie szybciej i dokładniej odpowiedzą.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SBW-02 wpinasz równolegle do sterowników radiowych pod względem zasilania jak i sterowania.
Podaj modele napędów to sprawdzę czy da się z nich wyciągnąć stan otwarcia. Jeśli się nie da to zachęcam do zamontowania dodatkowych kontaktronów.
Podaj modele napędów to sprawdzę czy da się z nich wyciągnąć stan otwarcia. Jeśli się nie da to zachęcam do zamontowania dodatkowych kontaktronów.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
apias
Dzięki za odpowiedź,
Modele jak napisałem:
1 brama przesuwna FACC 868 XF
2. brama garażu SOMFY Metro Smart 100 IO
Pozdrawiam
Andrzej P
Modele jak napisałem:
1 brama przesuwna FACC 868 XF
2. brama garażu SOMFY Metro Smart 100 IO
Pozdrawiam
Andrzej P
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
apias
Dziękuję za podpowiedźi.
W bramie przesuwnej już działa. Widżet dodany na Iphona i z telefonu działa jak również poprzez apple car w aucie również.
Teraz zostało rozgryźć jak sterować głosem poprzez SIRI
Pozdrawiam
AP
W bramie przesuwnej już działa. Widżet dodany na Iphona i z telefonu działa jak również poprzez apple car w aucie również.
Teraz zostało rozgryźć jak sterować głosem poprzez SIRI
Pozdrawiam
AP
-
apias
Dzień dobry,
wracam do tematu swojego napędu do bramy wjazdowej przesuwnej - jak w pierwszym poście.
Obecnie podłączony jest sterownik SBW-02 do napedu i otwieranie/zamykanie bramy działa z telefonu, z auta i siri. Przy bramie jest furtka z elektrozaczepem sterowana z videodmofonu. Czy istnieje możliwość zasterowania otwarciem furki z przycisku w telefonie? Jeśli tak to czy mogę prosić o wskazówki?
Pozdrawiam
AP
wracam do tematu swojego napędu do bramy wjazdowej przesuwnej - jak w pierwszym poście.
Obecnie podłączony jest sterownik SBW-02 do napedu i otwieranie/zamykanie bramy działa z telefonu, z auta i siri. Przy bramie jest furtka z elektrozaczepem sterowana z videodmofonu. Czy istnieje możliwość zasterowania otwarciem furki z przycisku w telefonie? Jeśli tak to czy mogę prosić o wskazówki?
Pozdrawiam
AP