STEROWANIE BRAMAMI

apias

Witam,
czy ktoś pomoże mi podłączyć 2 sterowniki bramowe SBW-02 do bramy przesuwnej i bramy garażowej?.
Posiadam przy bramie przesuwnej napęd FACC 868 XF wraz z dodatkowym modułem dla obsługi pliotów - jak na zdjęciu
IMG_4266.jpeg
Pytanie, czy sterownik Supla wpiąć tak samo jak jest wpięty sterownik obsługujący piloty w miejscu "B"? czyli zasilanie jak pomarańczowy i niebieski (6 i 8 w napędzie - pole B) oraz białe - 1 i 2 w napędzie a 11 i 14 w SUPLI - pole B.

Natomiast przy bramie garażowej jest napęd od "Wiśniowskiego" SOMFY METRO SMART 1000 IO do którego jest również dołaczony zewnętrzny moduł dla pilotów aby obie bramy można obsługiwać tym samym pilotem - i tutaj też pytanie czy podłączyć sterownik tak samo jak moduł do pilota - czyli zasilanie jak brązowy i szary a COM - pod 11 w SUPLI oraz NO do 14 w supli jak na zdjęciu
IMG_4243.jpeg
Zależy mi na otwieraniu i zamykaniu bram z telefonu

Oraz jak spowodować aby komenda do Siri powodowało również reakcję bram

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Andrzej P
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Ja to bym napisał jeszcze w pięciu, a co tam, nawet dziesięciu nowych tematach. Pewnie szybciej i dokładniej odpowiedzą.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SBW-02 wpinasz równolegle do sterowników radiowych pod względem zasilania jak i sterowania.
Podaj modele napędów to sprawdzę czy da się z nich wyciągnąć stan otwarcia. Jeśli się nie da to zachęcam do zamontowania dodatkowych kontaktronów.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
apias

Dzięki za odpowiedź,

Modele jak napisałem:
1 brama przesuwna FACC 868 XF
2. brama garażu SOMFY Metro Smart 100 IO

Pozdrawiam
Andrzej P
pzygmunt

FACC 868 XF to moduł radiowy
apias

rzeczywiście :)

już znalazłem FACC 721
pzygmunt

apias

Dziękuję za podpowiedźi.

W bramie przesuwnej już działa. Widżet dodany na Iphona i z telefonu działa jak również poprzez apple car w aucie również.
Teraz zostało rozgryźć jak sterować głosem poprzez SIRI :)

Pozdrawiam
AP
apias

Dzień dobry,

wracam do tematu swojego napędu do bramy wjazdowej przesuwnej - jak w pierwszym poście.
Obecnie podłączony jest sterownik SBW-02 do napedu i otwieranie/zamykanie bramy działa z telefonu, z auta i siri. Przy bramie jest furtka z elektrozaczepem sterowana z videodmofonu. Czy istnieje możliwość zasterowania otwarciem furki z przycisku w telefonie? Jeśli tak to czy mogę prosić o wskazówki?

Pozdrawiam
AP
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Sterujesz bramą przesuwną i garażową z jednego SBW-02, czy masz 2 sterowniki SBW-02?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “ZAMEL SBW-02”