SRW-01 podłączenie

Sterownik rolet
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

[email protected] wrote: Thu Jul 31, 2025 6:14 am
Robert Błaszczak wrote: Thu Jul 31, 2025 5:27 am Polecam mSRW-01 :P
Dopóki kosztuje ile kosztuje to ja tam wole się chwile pobawić z kuciem... Tym bardziej że większy problem jest z przewodami niż samym sterownikiem.
To trochę niedobrze robisz. W puszce są już przewody pozbawione polwinitowej izolacji a tylko w niej przewody mogą mieć "kontakt" z tynkiem, z murem itp i nie wolno "powiększać" puszek poprzez wyrąbanie tylnej ścianki i wykucie większej głębokości w murze.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Jak najbardziej. Z tymże już wspomniałem iż puszka do której ma trafić sterownik ma większą średnicę (fi70) bo to typowa puszka rozdzielcza a na zdjęciach widać że są strasznie długie kable i jak zrobić z nimi odpowiedni porządek to zwykły SRW też się zmieści bez problemu.
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

djalex wrote: Thu Jul 31, 2025 8:01 pm
[email protected] wrote: Thu Jul 31, 2025 6:14 am
Dopóki kosztuje ile kosztuje to ja tam wole się chwile pobawić z kuciem... Tym bardziej że większy problem jest z przewodami niż samym sterownikiem.
To trochę niedobrze robisz. W puszce są już przewody pozbawione polwinitowej izolacji a tylko w niej przewody mogą mieć "kontakt" z tynkiem, z murem itp i nie wolno "powiększać" puszek poprzez wyrąbanie tylnej ścianki i wykucie większej głębokości w murze.
Jak by elektryk słuchał klienta mówiącego: załóż Pan kieszeniowe puszki póki można, a nie klient elektryka, mówiącego: zmieści się - to by nie było problemu :P a tak trzeba sobie radzić :roll:

Return to “ZAMEL SRW-01”