Ok. Kontraktony nie wiele tu widzę pomogą, tak jak zmiana na SBW. Wróciłem do Sonoffa SV. Kilka godzin spędziłem dzisiaj na testach i nadal nic. Zmieniłem źródło zasilania żeby nie było z napędu - nic. Co ciekawe jak jedna para kontraktonów jest podłączona to pokazuje stan, wtedy drugą parę kontraktonów odłączyłem i na krótko przy Sonoffie zwierałem i nic to nie dawało, stan bramy się nie zmieniał. No to ja wtedy w ustawieniach Sonoffa zmieniałem GPIO na różne inne i zwierałem przewody przy tym GPIO i kompletnie nic, żadnych reakcji, tylko jak na krótko zwieram przy tym jednym GPIO co działa para kontraktonów to w apce stan się zmieniał. Jakaś masakra z tym. Pokonało mnie to.
Na koniec zanim przylutowałem tę problematyczną parę kontraktonów to jeszcze raz wziąłem się za testy na krótko i zaczęło działać i pięknie pokazywać wszystko jak powinno być. No dobra - zlutowałem i oczywiście przestało działać. Ciekawe jest też to, że po zlutowaniu nie pokazuje kompletnie nic, czyli nawet tej pary kontraktonów, z którą problemów nie było.
I teraz to już się poddałem. Kaplica