[i] Wersja 25.08

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

W TestFlight pojawiła się nowa wersja aplikacji - 25.08. W tej aplikacji, podobnie jak wcześniej dla Android, przebudowany został kreator dodawania urządzeń. Dopracowany został tryb automatyczny i aktualnie jest domyślnie zaznaczony. Sprawdźcie jak się sprawuje u was i dajcie znać, czy wg was może zostać domyślnie zaznaczony. Wszelkie inne uwagi również mile widziane :idea:

Zapraszam do testowania :)
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Zainstalowałem, urządzenie dodało się bez najmniejszych problemów w trybie automatycznym:)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
kurus

Od kilku ostatnich wersji mam taki problem że, losowo zmienia mi kolejność kanałów na liście czasami jest tydzień ok, a czasami po dwóch trzech dniach mi zmieni..
Mam ostatnią najnowszą betę.
mipolansk

kurus wrote: Sun Aug 31, 2025 6:49 am Od kilku ostatnich wersji mam taki problem że, losowo zmienia mi kolejność kanałów na liście czasami jest tydzień ok, a czasami po dwóch trzech dniach mi zmieni..
Mam ostatnią najnowszą betę.
Znamy ten problem, ale zdarza się na tyle rzadko, że ciężko go wybadać. Spróbuje coś podziałać w tym kierunku, żeby go wyeliminować w najbliższym czasie.
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Dzieje się tak ale czemu 😉, u Mnie przestawiają się kanały głównie z bramiki zigbee ( miałem pisać w tamtym wątku ale jak widzę że temat pojawił się tu ) . Wygląda jak by moduł rejestrował się od nowa i Apka ustawiała kanały jak przy pierwszej rejestracji . Dzieje się to głównie przy tym jak dodajemy nowy układ do clouda . A przy testach pojawia się częściej 😁, Nie wiem czy to może mieć związek z tym że część kanałów z danego modułu jest w innej lokalizacji .
Ale kanały przestawiają się przy tych urządzeniach które były nie dawno dodawane - takie spostrzeżenia nie wiem czy trafione 😉
kurus

U mnie jest to samo przestawiaj się kanały ostatnio dodane, i nie są to kanały z bramki zigbee, tak jakby od któregoś wydania cloud to się dzieje i może to właśnie nie wina apki a chmury.
LukiSpajder

Czyli to potwierdza że ogólnie coś nie tak ale patrząc na to jak
@mipolansk poprawił apke na iOS to napewno coś wymyśli żeby to się nie działo 😜😉
Bo szczerze to Mnie to trochę irytuje , poukładam ładnie pod Siebie a tu wchodzę za jakiś czas a temperatura z piwnicy przed tą na dworze ( czytaj polu) 😉😁
mipolansk

@kurus, @LukiSpajder: A czy ktoś z was korzysta z łączonych lokalizacji? Macie kilka lokalizacji z tą samą nazwą i apka je łączy.
LukiSpajder

mipolansk wrote: Wed Sep 03, 2025 11:55 am @kurus, @LukiSpajder: A czy ktoś z was korzysta z łączonych lokalizacji? Macie kilka lokalizacji z tą samą nazwą i apka je łączy.
Jeszcze raz daj przykład jak to łączona lokalizacja co przez to rozumieć ?
mipolansk

LukiSpajder wrote: Wed Sep 03, 2025 12:09 pm Jeszcze raz daj przykład jak to łączona lokalizacja co przez to rozumieć ?
Jeżeli dwóm lokalizacjom nadasz taką samą nazwę i w apce umieścisz je obok siebie, to ich zawartość się połączy.

Return to “iOS”