Jak prawidłowo podłączyć Sonoff Mini Extreme bez N
-
przemekbial
- Been thanked: 1 time
To są trzy różne włączniki (w sensie od innych świateł). Pierwszy jest od oświetlenia garażu (4 naświetlacze). Po drugiej stronie garażu jest pewnie taki sam.
Podpowiedzcie czy dobrze myślę: czarny do L in, niebieski do L out, a z włącznika dwa przewody do S1 i S2?
Podpowiedzcie czy dobrze myślę: czarny do L in, niebieski do L out, a z włącznika dwa przewody do S1 i S2?
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Jak masz dwa wyłączniki w garażu do jednych świateł to jednak powinieneś wstawić tego Sonoffa do puszki, gdzie się łączą przewody. Inaczej nic ci nie wyjdzie. Poza tym wypadałoby dla zdjęć 1 i 3 sprawdzić miernikiem co jest co, bo wyraźnie żółty przewód ma inną funkcję niż wskazuje kolor - różnie więc może być.przemekbial wrote: Sat Aug 16, 2025 12:06 pm To są trzy różne włączniki (w sensie od innych świateł). Pierwszy jest od oświetlenia garażu (4 naświetlacze). Po drugiej stronie garażu jest pewnie taki sam.
Na drugim zdjęciu masz niewykorzystany żółty, czyli tu masz klasyczny łącznik bez N. Jeden z przewodów do L, drugi do OUT (a który gdzie to też musisz sprawdzić miernikiem).
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.