Czujnik się usypia

[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

cinas wrote: Fri Aug 22, 2025 6:08 pm Czekam na odpowiedź z serwisu
Zgłoszenie z jakiegoś powodu wskoczyło do spamu i dowiedziałem się o nim dopiero tutaj.
Z tym czujnikiem dziwna sprawa - bezprecedensowa.
Musi trafić do nas - procedura opisana w mailu.
Zajmiemy się nim w tym samym dniu, w którym go otrzymamy.
W.R.
Novationen

cinas wrote: Fri Aug 22, 2025 6:08 pm Czekam na odpowiedź z serwisu

Hej, jak to się zakończyło? U mnie 3 czujniki "wysypały" się w identyczny sposób w identycznym czasie. Od 3 dni okresy zamrożenia coraz dłuższe. Dziś robiłem resety i wymiany baterii. 2 których nie usuwałem z systemu, po wymianie baterii wstały i znowu "zamarzły" a trzeci który najpierw usunąłem i potem wymieniłem baterie nie daje się ponownie dodać. Pierwsze dwa to czujniki które mam w systemie od prawie dwóch miesięcy, a ten trzeci który usunąłem i nie mogę dodać to urządzenie które było nowe i podpięte niespełna tydzień temu. Wygląda to na jakąś wspólną dla nich dziurę systemową...
cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Wymiana na inny rozwiązała problem
Novationen

ale to wymienił sprzedawca, producent czy musiałeś kupić nowy?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Novationen wrote: Sun Nov 23, 2025 9:31 pm Hej, jak to się zakończyło? U mnie 3 czujniki "wysypały" się w identyczny sposób w identycznym czasie. Od 3 dni okresy zamrożenia coraz dłuższe. Dziś robiłem resety i wymiany baterii. 2 których nie usuwałem z systemu, po wymianie baterii wstały i znowu "zamarzły" a trzeci który najpierw usunąłem i potem wymieniłem baterie nie daje się ponownie dodać. Pierwsze dwa to czujniki które mam w systemie od prawie dwóch miesięcy, a ten trzeci który usunąłem i nie mogę dodać to urządzenie które było nowe i podpięte niespełna tydzień temu. Wygląda to na jakąś wspólną dla nich dziurę systemową...
Co rozumiesz przez "zamrożenia"? Wrzuć screeny z wykresów minutowych (np. "ostatnie 24 h") dla każdego czujnika. Dodaj też screen z widocznym (i) dla każdego z nich.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
[email protected]

Novationen wrote: Mon Nov 24, 2025 8:34 am ale to wymienił sprzedawca, producent czy musiałeś kupić nowy?
...producent wymienił.
Wymieniliśmy płytkę z elektroniką, bo było jakieś zwarcie na procesorze.
Jeśli problem nadal występuje to proszę przysłać termometr(y) do naszego serwisu - we wiadomości prywatnej opisałem jak tego dokonać na nasz koszt.
Gdy urządzenia trafią do nas, to najpóźniej w następnym dniu zostaną odesłane sprawne.
cinas

Novationen wrote: Mon Nov 24, 2025 8:34 am ale to wymienił sprzedawca, producent czy musiałeś kupić nowy?
Wymiana w serwisie producenta , przesyłki na koszt serwisu , sprawa załatwiona w 100% bezproblemowo
[email protected]

cinas wrote: Mon Nov 24, 2025 10:41 am
Wymiana w serwisie producenta , przesyłki na koszt serwisu , sprawa załatwiona w 100% bezproblemowo
Kradnę ten cytat na przyszłość, jakby pytał mi się ktoś “dlaczego chińskie jest tańsze”.
cinas

[email protected] wrote: Mon Nov 24, 2025 3:14 pm
cinas wrote: Mon Nov 24, 2025 10:41 am
Kradnę ten cytat na przyszłość, jakby pytał mi się ktoś “dlaczego chińskie jest tańsze”.
Ok nie ma problemu , czy mogę prosić o informacje o zastosowanym termistorze NTC 47K - jak jest jego stała materiałowa ? może być na PW
Novationen

klew wrote: Mon Nov 24, 2025 9:27 am Co rozumiesz przez "zamrożenia"? Wrzuć screeny z wykresów minutowych (np. "ostatnie 24 h") dla każdego czujnika. Dodaj też screen z widocznym (i) dla każdego z nich.
to, że z poziomu apki na telefonie (Supla) był on niedostepny (nie pokazywał temperatury, świeciło się czerwone kółeczko), podobnie w Supla Cloud - jakby był wyłączony.

Wrzucam screen miesięczny gdzie widać jak stabilnie pracował i tygodniowe. (wystrzał temperatury na jednym z nich to moment kiedy wymieniałem baterie, ogrzał się w rękach)

Co ciekawe - wymieniłem baterię i po kilku godzinach takiej bezradności ożył i póki co działa - nie wiem czy to że miała 30% ma jakieś znaczenie? Drugi z czujników który też miał problemy ożył w tym samym czasie (ale w nim baterii nie zmieniałem, pokazuje że ma 26%). Poobserwuję kilka dni - dla mnie najbardziej "podejrzane" było to że we wszystkich trzech problemy działy się jednoczesnie, a głowice w tym czasie działały bezproblemowo - to widać na przebiegu raportowanej temperatury - "dziury" w wykresie są identyczne. I oba te czujniki mimo iż były niedostępne z poziomu aplikacji, cały czas współpracowały z resztą systemu (głowice czy HC i podłogówka)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “AURATON Temperature Sensor”