Zgłoszenie z jakiegoś powodu wskoczyło do spamu i dowiedziałem się o nim dopiero tutaj.
Z tym czujnikiem dziwna sprawa - bezprecedensowa.
Musi trafić do nas - procedura opisana w mailu.
Zajmiemy się nim w tym samym dniu, w którym go otrzymamy.
W.R.
Zgłoszenie z jakiegoś powodu wskoczyło do spamu i dowiedziałem się o nim dopiero tutaj.
Co rozumiesz przez "zamrożenia"? Wrzuć screeny z wykresów minutowych (np. "ostatnie 24 h") dla każdego czujnika. Dodaj też screen z widocznym (i) dla każdego z nich.Novationen wrote: Sun Nov 23, 2025 9:31 pm Hej, jak to się zakończyło? U mnie 3 czujniki "wysypały" się w identyczny sposób w identycznym czasie. Od 3 dni okresy zamrożenia coraz dłuższe. Dziś robiłem resety i wymiany baterii. 2 których nie usuwałem z systemu, po wymianie baterii wstały i znowu "zamarzły" a trzeci który najpierw usunąłem i potem wymieniłem baterie nie daje się ponownie dodać. Pierwsze dwa to czujniki które mam w systemie od prawie dwóch miesięcy, a ten trzeci który usunąłem i nie mogę dodać to urządzenie które było nowe i podpięte niespełna tydzień temu. Wygląda to na jakąś wspólną dla nich dziurę systemową...
...producent wymienił.Novationen wrote: Mon Nov 24, 2025 8:34 am ale to wymienił sprzedawca, producent czy musiałeś kupić nowy?
Wymiana w serwisie producenta , przesyłki na koszt serwisu , sprawa załatwiona w 100% bezproblemowoNovationen wrote: Mon Nov 24, 2025 8:34 am ale to wymienił sprzedawca, producent czy musiałeś kupić nowy?
Kradnę ten cytat na przyszłość, jakby pytał mi się ktoś “dlaczego chińskie jest tańsze”.cinas wrote: Mon Nov 24, 2025 10:41 amWymiana w serwisie producenta , przesyłki na koszt serwisu , sprawa załatwiona w 100% bezproblemowoNovationen wrote: Mon Nov 24, 2025 8:34 am ale to wymienił sprzedawca, producent czy musiałeś kupić nowy?
Ok nie ma problemu , czy mogę prosić o informacje o zastosowanym termistorze NTC 47K - jak jest jego stała materiałowa ? może być na PW[email protected] wrote: Mon Nov 24, 2025 3:14 pmKradnę ten cytat na przyszłość, jakby pytał mi się ktoś “dlaczego chińskie jest tańsze”.cinas wrote: Mon Nov 24, 2025 10:41 amWymiana w serwisie producenta , przesyłki na koszt serwisu , sprawa załatwiona w 100% bezproblemowoNovationen wrote: Mon Nov 24, 2025 8:34 am ale to wymienił sprzedawca, producent czy musiałeś kupić nowy?
to, że z poziomu apki na telefonie (Supla) był on niedostepny (nie pokazywał temperatury, świeciło się czerwone kółeczko), podobnie w Supla Cloud - jakby był wyłączony.klew wrote: Mon Nov 24, 2025 9:27 am Co rozumiesz przez "zamrożenia"? Wrzuć screeny z wykresów minutowych (np. "ostatnie 24 h") dla każdego czujnika. Dodaj też screen z widocznym (i) dla każdego z nich.