Jak poprawnie podłączyć MEW-01?
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Tak podłączyłem i wskazania są ok. Przekładniki podłączyłem jak na instrukcji (kolory, czerwony i czarny) kierunek fazy od licznika do tablicy.iamlargo wrote: Thu Aug 07, 2025 9:20 pmHej tez sie nad tym dzisiaj zastanawiałem, ale raczej tak, na logike strzałka w stronę skąd idzie prąd. Daj znać czy dobrze myślę. Dziekiuchnast.michal wrote: Wed Jul 23, 2025 8:25 pm Jestem świeżo po zakupie MEW-01, wszystko super, ale w instrukcji brak wyjaśnienia/legendy K->L. Kierunek fazy, na logikę od licznika do tablicy ale nie mam 100% pewności. Z instrukcji to nie wynika. Mogę prosić o potwierdzenie? Dziękuję![]()
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Natknąłem się ostatnio na post, w którym pokazany był MEW gdzie w dwie fazy świeca się dwie na zielono i jedna na czerwono. I zgłupiałem:/ Wydawało mi się, że moje odczyty są prawidłowe i mam prawidłowo podłączony ale.. święcą mi 3 czerwone.
Co może być przyczyną? PS
Mam dwa falowniki 1fazowe na L1 i L2 i faktycznie słabo obciążona L3 (klika obwodów).
Co może być przyczyną? PS
Mam dwa falowniki 1fazowe na L1 i L2 i faktycznie słabo obciążona L3 (klika obwodów).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Mew 01 czy 02?uchnast.michal wrote: Sat Aug 23, 2025 5:34 pm Natknąłem się ostatnio na post, w którym pokazany był MEW gdzie w dwie fazy świeca się dwie na zielono i jedna na czerwono. I zgłupiałem:/ Wydawało mi się, że moje odczyty są prawidłowe i mam prawidłowo podłączony ale.. święcą mi 3 czerwone.
Co może być przyczyną?
mew.png
PS
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
01 ma tylko czerwone diody do faz.
Widziałeś pewnie mew 02 - on ma rgb
Najlepsze suple dla Twojego domu