Dość rwane testy z powodu wyjazdów
1. Czujnik ruchu Sonoff SNZB-03P (pir)- wystawia dwa kanały occupancy i illuminance - oba działają ale z wielkim opóźnieniem wyłączenia więc:
a. w GUI mam cluster IAS ZONE -> IAS STATUS, który raportuje stan (Reading attribute successful!
Data value is 1(0x1)) natomiast próba odczytania reporting settings daje błąd (Reading attribute config report failed!) - gdzie znajde ustawienia raportowania?
b. w GUI mam cluster ILLUMINANCE MEASUREMENT ale nic nie podaje - gdzie to może się kryć?
c. w GUI mam cluster POWER CONFIG -> PERCENTAGE - odczytuje 200, ustawiony raport
Code: Select all
Reading attribute config report successful!
Attribute id is 0x21
Data type is U8(0x20)
Min interval is 1(0x1)
Max interval is 60(0x3C)
Delta is 1(0x1)
i wskazań baterii po 7 dniach nie ma. Może być jakiś bug?
2. Głowice avatto - po resecie bramki wyłącza termostat na off. w przypadku trv07 nic nawet nie daje pokretlem - trzeba ruszyc w apce. Da sie (Jak) to zmienić?
3. głowica avatto tvr16 - po resecie bramki długo czeka na lokalną temperaturę. Prawdopodbnie potrzebne jkaieś "zaklecie" z cyklu tuya cluster jakw przypadku baterii
4. Czujniki ruchu Sonoff SNZB-03 (Manufacturer name eWeLink | model ID MS01 | Z2S model IAS Zone sensor: ALARM1(0x500) [0x2000]) - no tutaj to już jest jazda bez trzymanki:
Dwa identyczne sensory. Jeden działa ale długo wraca do stanu niewzruszonego, pokazuje baterię, drugi poza sparowaniem nie działa i baterii nie wskazuje. Wymieniałem baterie, instalowałem bramkę od nowa. Oba nie odpowiadają mi na zapytania o atrybuty i o raportowanie ani w zakresie IAS ZONE ani POWER CONFIG (raz czy dwa mi się udało coś otrzymać) - cały czas info o tym że są uśpione, naciskanie guzika na obudowie, wyjmowanie baterii - nie działa. Ktoś przewalczył temat?