SBW-02 jako schodowy
-
Uriasz
Zamki (bolce) przełączają bardzo małe krańcówki (2 szt.), więc muszę mieć tam małe napięcie lub sygnał bez napięcia (jeśli możliwe). Dlatego pomyślałem o sbw-01, bo 230V nie mogę tam "wpuścić". Chodzi o to, że ten problem, to nie problem. Już mam pomysł jak zmieścić zasilacz i sbw_01 do puszki. I wiem, że to zadziała, bo właśnie uruchomiłem automatyczne zamykanie rolet przez czujnik deszczu. Więc dla jasności, po co tu piszę: Z powodu ograniczonego miejsca w puszcze, gdzie mam wszystko, co potrzeba do podłączenia sbw mam bardzo mało miejsca - nic więcej nie zmieszczę; a i tak nieźle się będę bawił z małymi wago. Potrzebuję więc pomocy w tym jak zsynchronizować wyłączniki schodowe z suplą. Czy da się wykorzystać sbw z pełną funkcjonalnością (raportem zał./wył.)? A może da się w lampie podłączyć jakąś suplę żeby ogarnęła wyłączniki schodowe. Przypominam, że w lampie mam trzy przewody, z czego jeden nieużywany - może służyć jako stały liniowy 230 V lub 12V. Albo jakieś inne urządzenie zamiast sbw-01, które ogarnie oba tematy po zamontowaniu w puszcze
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Z tego co piszesz to aż się prosi zrobić coś małego samemu na jakimś Wemosie czy innym jeszcze mniejszym module + zasilacz USB 5V. Tu na pewno jesteś w stanie sporo oszczędzić na wymiarach. Puszkę umieść w ścianie blisko zamka (albo blisko kontaktu - wtedy niskonapięciowe przewody puszczasz pod tynkiem/listwami przy drzwiach).
A do lampy niezależnie w innej puszcze wstawić mROW czy coś innego.
Wyjście SBW nie służy do sterowania 230V, więc też coś być musiał kombinować do zasilania lampy
A do lampy niezależnie w innej puszcze wstawić mROW czy coś innego.
Wyjście SBW nie służy do sterowania 230V, więc też coś być musiał kombinować do zasilania lampy
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.