Cześć,
Mam podłączone sterowanie furtką w następujący sposób: w aplikacji kliknięcie przycisku "otwórz" zwalnia elektrozaczep do momentu kolejnego kliknięcia.... no właśnie znowu "otwórz" zamiast "zamknij" lub przyjanmiej "otwórz/zamknij" jak w przypadku bramy.
Ikona furtki wyświetla jej stan poprawnie:
Czy jest możliwość uzyskania na przycisku etykiety "zamknij" lub "otwórz/zamknij" analogicznie jak to w przypadku sterowania bramą?
Wiem, że założenie twórców sterowania furtką było inne niż w moim przypadku, jednak może coś się uda z tym zróbić:)
Sterowanie furtką SBW-02
-
ba.rt
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by ba.rt on Wed Sep 03, 2025 7:42 am, edited 1 time in total.
-
ba.rt
Nie mam mechanizmu.djalex wrote: Wed Sep 03, 2025 7:34 am A masz jakiś mechanizm do zamykania? Przecież to logiczne że zwolnienie zaczepu otwiera furtkę a nie zamyka.
Nie rozumiesz.... owszem, zwolnienie zaczepu otwiera furtkę, zaczep jest zwolniony i furtkę można dowolnie otwierać i zamykać (np cały dzień) do momentu, aż ponownie go nie uzbroję (np na noc) i tutaj brakuje mi przycisku zamknij. Wszystko działa jak należy tylko aby "zamknąć" furtkę, czytaj ponownie uzbroić elektrozaczep naciskam w aplikacji przycisk "otwórz".
-
ba.rt
Też o tym myślałem, jednak to wtedy też będzie lekko irytująco.klew wrote: Wed Sep 03, 2025 7:50 am Otwórz/zamknij możesz obecnie mieć tylko przy sterowaniu bramami. Możesz sobie zmienić funkcję na bramę i podmienić ikony na furtkę.
Nie wiadomo co gorsze: zamykanie przyciskiem "otwórz", czy funkcja bramy podłączona pod furtkę:) Czepiam się, wiem, ale lubię jak jest wszystko poukładane i ponazywane logicznie:)
-
ba.rt
Niekoniecznie.... jak ktoś puka do Twoich drzwi to co mówisz... Otwarte:)pzygmunt wrote: Wed Sep 03, 2025 8:08 am Zamknij to zamknij. Nie oznacza uzbrajania. Furtka może być otwarta, a "uzbrojenie" elektrozaczepu nie oznacza zamknięcia furtki.
Wiem, różnie to można interpretować, w moim przypadku akurat brak tej funkcjonalności którą opisałem.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Więcej opcji chyba nie maszba.rt wrote: Wed Sep 03, 2025 8:05 amTeż o tym myślałem, jednak to wtedy też będzie lekko irytująco.klew wrote: Wed Sep 03, 2025 7:50 am Otwórz/zamknij możesz obecnie mieć tylko przy sterowaniu bramami. Możesz sobie zmienić funkcję na bramę i podmienić ikony na furtkę.
Nie wiadomo co gorsze: zamykanie przyciskiem "otwórz", czy funkcja bramy podłączona pod furtkę:) Czepiam się, wiem, ale lubię jak jest wszystko poukładane i ponazywane logicznie:)
Także albo zostajesz przy furtce i "otwórz", albo zmieniasz na bramę i masz "otwórz/zamknij".
W zasadzie działać to będzie identycznie.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
ba.rt
Dziękuję za info.klew wrote: Wed Sep 03, 2025 8:22 amWięcej opcji chyba nie maszba.rt wrote: Wed Sep 03, 2025 8:05 amTeż o tym myślałem, jednak to wtedy też będzie lekko irytująco.klew wrote: Wed Sep 03, 2025 7:50 am Otwórz/zamknij możesz obecnie mieć tylko przy sterowaniu bramami. Możesz sobie zmienić funkcję na bramę i podmienić ikony na furtkę.
Także albo zostajesz przy furtce i "otwórz", albo zmieniasz na bramę i masz "otwórz/zamknij".
W zasadzie działać to będzie identycznie.
Pozdrawiam