Sterowanie furtką SBW-02

ba.rt

Cześć,
Mam podłączone sterowanie furtką w następujący sposób: w aplikacji kliknięcie przycisku "otwórz" zwalnia elektrozaczep do momentu kolejnego kliknięcia.... no właśnie znowu "otwórz" zamiast "zamknij" lub przyjanmiej "otwórz/zamknij" jak w przypadku bramy.
IMG_8064.jpg
Ikona furtki wyświetla jej stan poprawnie:
furtka1.jpg
Screenshot_1.jpg
Czy jest możliwość uzyskania na przycisku etykiety "zamknij" lub "otwórz/zamknij" analogicznie jak to w przypadku sterowania bramą?
Wiem, że założenie twórców sterowania furtką było inne niż w moim przypadku, jednak może coś się uda z tym zróbić:)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by ba.rt on Wed Sep 03, 2025 7:42 am, edited 1 time in total.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

A masz jakiś mechanizm do zamykania? Przecież to logiczne że zwolnienie zaczepu otwiera furtkę a nie zamyka.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Otwórz/zamknij możesz obecnie mieć tylko przy sterowaniu bramami. Możesz sobie zmienić funkcję na bramę i podmienić ikony na furtkę.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
ba.rt

djalex wrote: Wed Sep 03, 2025 7:34 am A masz jakiś mechanizm do zamykania? Przecież to logiczne że zwolnienie zaczepu otwiera furtkę a nie zamyka.
Nie mam mechanizmu.
Nie rozumiesz.... owszem, zwolnienie zaczepu otwiera furtkę, zaczep jest zwolniony i furtkę można dowolnie otwierać i zamykać (np cały dzień) do momentu, aż ponownie go nie uzbroję (np na noc) i tutaj brakuje mi przycisku zamknij. Wszystko działa jak należy tylko aby "zamknąć" furtkę, czytaj ponownie uzbroić elektrozaczep naciskam w aplikacji przycisk "otwórz".
ba.rt

klew wrote: Wed Sep 03, 2025 7:50 am Otwórz/zamknij możesz obecnie mieć tylko przy sterowaniu bramami. Możesz sobie zmienić funkcję na bramę i podmienić ikony na furtkę.
Też o tym myślałem, jednak to wtedy też będzie lekko irytująco.
Nie wiadomo co gorsze: zamykanie przyciskiem "otwórz", czy funkcja bramy podłączona pod furtkę:) Czepiam się, wiem, ale lubię jak jest wszystko poukładane i ponazywane logicznie:)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zamknij to zamknij. Nie oznacza uzbrajania. Furtka może być otwarta, a "uzbrojenie" elektrozaczepu nie oznacza zamknięcia furtki.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
ba.rt

pzygmunt wrote: Wed Sep 03, 2025 8:08 am Zamknij to zamknij. Nie oznacza uzbrajania. Furtka może być otwarta, a "uzbrojenie" elektrozaczepu nie oznacza zamknięcia furtki.
Niekoniecznie.... jak ktoś puka do Twoich drzwi to co mówisz... Otwarte:)
Wiem, różnie to można interpretować, w moim przypadku akurat brak tej funkcjonalności którą opisałem.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

ba.rt wrote: Wed Sep 03, 2025 8:05 am
klew wrote: Wed Sep 03, 2025 7:50 am Otwórz/zamknij możesz obecnie mieć tylko przy sterowaniu bramami. Możesz sobie zmienić funkcję na bramę i podmienić ikony na furtkę.
Nie wiadomo co gorsze: zamykanie przyciskiem "otwórz", czy funkcja bramy podłączona pod furtkę:) Czepiam się, wiem, ale lubię jak jest wszystko poukładane i ponazywane logicznie:)
Więcej opcji chyba nie masz :P
Także albo zostajesz przy furtce i "otwórz", albo zmieniasz na bramę i masz "otwórz/zamknij".
W zasadzie działać to będzie identycznie.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
ba.rt

klew wrote: Wed Sep 03, 2025 8:22 am
ba.rt wrote: Wed Sep 03, 2025 8:05 am
Więcej opcji chyba nie masz :P
Także albo zostajesz przy furtce i "otwórz", albo zmieniasz na bramę i masz "otwórz/zamknij".
W zasadzie działać to będzie identycznie.
Dziękuję za info.
Pozdrawiam

Return to “ZAMEL SBW-02”