[i] Wersja 25.08
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
A ta kolejność jak się zmieni, to powraca zawsze do takiego samego stanu, czy jest to losowe?
Na razie jedyne co mi się udało znaleźć, to jak dodaje nowy kanał, to się pojawia na początku listy, ale wszystko co jest pod spodem nie zmienia swojej kolejności.
Na razie jedyne co mi się udało znaleźć, to jak dodaje nowy kanał, to się pojawia na początku listy, ale wszystko co jest pod spodem nie zmienia swojej kolejności.
-
LukiSpajder
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 34 times
Jak patrzę na to to zawsze do takiego samego stanu . Wygląda to tak znikają na chwilę kanały i się pojawiają się ale już porozrzucane w lokalizacji . Tak jakby ten moduł rejestrował się od nowa . I Apka ustawiła kanały według swojego algorytmu .
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
A co to za moduł?LukiSpajder wrote: Wed Sep 03, 2025 2:20 pm Jak patrzę na to to zawsze do takiego samego stanu . Wygląda to tak znikają na chwilę kanały i się pojawiają się ale już porozrzucane w lokalizacji . Tak jakby ten moduł rejestrował się od nowa . I Apka ustawiła kanały według swojego algorytmu .
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Bramka raczej nie ma tutaj znaczenia. Urządzenie nie może samo usunąć kanałów, bo wtedy byłby konflikt na serwerze.
Urządzenie samo może tylko dodawać.
Urządzenie samo może tylko dodawać.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Patryk
Chyba jako pierwszy zgłosiłem ten "problem" dla androida:
viewtopic.php?p=208845#p208845
Dalej on u mnie występuje.
Chodź starałem się znaleźć jakąś zależność ..., nic się nie sprawdza.
Jedyną "wspólną" rzeczą, gdy pojawił się "problem" było równoległe wydanie Clud-a v25.07 i apki (na telefony).
Może to "wina" Clud-a ???
viewtopic.php?p=208845#p208845
Dalej on u mnie występuje.
Chodź starałem się znaleźć jakąś zależność ..., nic się nie sprawdza.
Jedyną "wspólną" rzeczą, gdy pojawił się "problem" było równoległe wydanie Clud-a v25.07 i apki (na telefony).
Może to "wina" Clud-a ???
-
kurus
Tez uważam że, to coś związane z cloud, bo mam wrażenie że, w cloud też od jakiegoś czasu kanały przypisane do urządzenia też są zapisywane w jakiejś innej kolejności jak kiedyś..
Nie mam grup kanałów o tej samej nazwie, i problem u mnie jest z urządzeniami różnymi, głównie na sofcie gui, i napewno nie jest tu problemem zigbee
viewtopic.php?t=17245&start=100
Nie mam grup kanałów o tej samej nazwie, i problem u mnie jest z urządzeniami różnymi, głównie na sofcie gui, i napewno nie jest tu problemem zigbee
viewtopic.php?t=17245&start=100
Wspominałem o tym 12 lipca.
viewtopic.php?p=209057#p209057
Nie wspomniałem wtedy o dziwnym zachowaniu; jeżli urządzenie było offline, to w cloud-zie na stronie urządzenia nie było jakiegokolwiek kanału. Dopiero stan online powodował, że konały się pojawiły. Taki stan trwał kilka dni i potem wróciło do normalnego pokazywania kanałów.
Natomiast odwrotna kolejność kanałów pozostała.
Na pewno dotyczyło to "bramki zigbee", ale nie pamiętam, czy tylko.
viewtopic.php?p=209057#p209057
Nie wspomniałem wtedy o dziwnym zachowaniu; jeżli urządzenie było offline, to w cloud-zie na stronie urządzenia nie było jakiegokolwiek kanału. Dopiero stan online powodował, że konały się pojawiły. Taki stan trwał kilka dni i potem wróciło do normalnego pokazywania kanałów.
Natomiast odwrotna kolejność kanałów pozostała.
Na pewno dotyczyło to "bramki zigbee", ale nie pamiętam, czy tylko.