LED RGB (przy N16) także bardzo fajnie pokazuje aktualny status bramki.
@Maniek913, Ty masz ESP w wersji N8 (w/g linku), ale to nie powinno mieć wpływu na działanie diody RGB. Gdzieś po drodze coś pominąłeś, jeżeli u Ciebie nie chce działać. "Merged" wgrywam według sugestii Zbyszka programem Tasmota-ESP-Flasher (ver. 3.0.4), bo niczego nie trzeba ustawiać (tylko port i ścieżka dostępu do pliku "merged"), natomiast aktualizację - programem Flash download tool w wersji 3.9.9. Na końcu dopiero podejrzewałbym uszkodzenie modułu.
Dzisiaj "zfleszowałem" czysty moduł ESP32 C6-WROOM N16 plikiem "merged" i sparowałem kilka urządzeń, żeby potestować "Local actions". DZIAŁA! Wprawdzie funkcjonalność nie jest taka, jaką oferuje SUPLA Scripts (chyba - bo ani jednej, ani drugiej nie znam dobrze
Mistrzu Łukaszu! Mam pytanie: w cloud-zie w niektórych urządzeniach jest przycisk "Identyfikuj urządzenie"; czy coś takiego można zaimplementować do Z2S?
Muszę przyznać, że na razie mam dość chaotycznie zorganizowaną sieć zigbee; kilkanaście urządzeń na pięciu bramkach w różnych lokalizacjach. Ponieważ do tematu siadam raczej "z doskoku", to wiele spraw mi umyka i taka identyfikacja mogłaby trochę pomóc. Czas robi swoje.