testuje u klienta i niestety nie działa.
BOX na firmware 25.09
AHM wersja 2.8 (nie podniosła się do wyższej przez dobę od aktualizacji boxa)
AFHC wersja 3.2
przełączyłem AHM w tryb chłodzenia, przełączyła się też listwa
ALE niezaleznie czy temp zadana była powyżej czy poniżej aktualnej cały czas następowało chłodzenie !
Po nocy w ustawieniach AFHC samo przełączyło się na tryb grzanie
teraz AHM jesw trybie chłodzenie, AFHC w trybie grzanie i jakiej temp nie zadam nic się nie dzieje
testowaliście to u siebie przez kilka dni?
Auraton multizone controller funkcja chłodzenia
-
flowerek
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wersje są poprawna. HM 2.8 został dodany z Box 25.09. Także się zaktualizował.flowerek wrote: Thu Sep 18, 2025 12:21 pm testuje u klienta i niestety nie działa.
BOX na firmware 25.09
AHM wersja 2.8 (nie podniosła się do wyższej przez dobę od aktualizacji boxa)
AFHC wersja 3.2
W pracy z Boxem, listwa się sama nie przełączy w chłodzenie. Trzeba to samemu zrobić przyciskami, lub w ustawieniach w Cloud.flowerek wrote: Thu Sep 18, 2025 12:21 pm przełączyłem AHM w tryb chłodzenia, przełączyła się też listwa
ALE niezaleznie czy temp zadana była powyżej czy poniżej aktualnej cały czas następowało chłodzenie !
Co do reszty, to trochę za mało informacji. Czy HM zgłaszał "grzanie/chłodzenie"? Czy może strefa z FHC?
Na HM powinno być widać na ekranie takie "fale" - wtedy grzeje lub chłodzi - ale to nie ma wpływu na to czy strefy na FHC grzeją/chłodzą.
Pokaż screeny z ustawień HM i jakiejś wybranej strefy FHC.
O samoczynnym przełączaniu nic nie wiem. Natomiast jeśli FHC ma grzanie, to przełącz FHC na chłodzenie.flowerek wrote: Thu Sep 18, 2025 12:21 pm Po nocy w ustawieniach AFHC samo przełączyło się na tryb grzanie
teraz AHM jesw trybie chłodzenie, AFHC w trybie grzanie i jakiej temp nie zadam nic się nie dzieje
Ogólnie daj screeny z ustawień i z apki (także z zakładki "lista" w HM), bo bez tego możemy błądzić w ciemności
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
flowerek
Termostat i listwa w cloud przelaczone w tryb chlodzenia.
Temperatura zadana ustawiona duzo wyzej niz obecna...wiec nie powinno sie chlodzic....a jak widac chlodzi.

Temperatura zadana ustawiona duzo wyzej niz obecna...wiec nie powinno sie chlodzic....a jak widac chlodzi.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
-
klew
Rozumiem że to jest hm, tak? Co widzisz na jego wyświetlaczu? Czy widać tam ikonę z falami?flowerek wrote: Thu Sep 18, 2025 3:00 pm Termostat i listwa w cloud przelaczone w tryb chlodzenia.
![]()
Czy reaguje poprawnie na zmianę nastaw? Na wyświetlaczu powinna się pokazać temperatura ustawiona na chwilę.
-
klew
Wcześniej beta cloud mi nie działał, ale już ruszył i sprawdziłem to u siebie i mam taki sam problem.
Także nic więcej nie musisz sprawdzać. Jutro rano do tego usiądę i poprawię
Także nic więcej nie musisz sprawdzać. Jutro rano do tego usiądę i poprawię
-
klew
Problem namierzony i poprawiony. Soft 25.09.01 rozwiąże ten problem. Powinien dziś się pojawić na updates.supla.org.
Nie wiem jak mogłem to przegapić... pamiętam, że sprawdzałem, czy chłodzenie działa na HM, ale to nie mogło działać
Przepraszam za kłopot i mam nadzieję, że na kolejnej wersji będzie już wszystko działać poprawnie.
-
flowerek
super, czy dobrze rozumiem ze pobrać ze stronki binarkę gdy sie pojawi i wgrać poprzez http://192.168.4.1/beta ?klew wrote: Fri Sep 19, 2025 9:19 amProblem namierzony i poprawiony. Soft 25.09.01 rozwiąże ten problem. Powinien dziś się pojawić na updates.supla.org.
Nie wiem jak mogłem to przegapić... pamiętam, że sprawdzałem, czy chłodzenie działa na HM, ale to nie mogło działać
Przepraszam za kłopot i mam nadzieję, że na kolejnej wersji będzie już wszystko działać poprawnie.
klient umie przestawić bramkę w tryb aktualizacji ale myślę, ze i z pobraniem binarki sobie poradzi tylko muszę dać mu jasne wskazówki
tak przy okazji - w zasadzie przydałby się w cloud 1 przycisk który przestawiałby wszystkie termostaty pomiędzy trybami Grzenie/Chłodzenie, żeby nie trzeba przeklikiwać przez kilka(naście) termostatów
-
klew
Aktualizacja będzie dostępna "normalnie", więc po prostu 192.168.4.1 -> firmware update -> yes -> save & restartflowerek wrote: Fri Sep 19, 2025 9:35 am super, czy dobrze rozumiem ze pobrać ze stronki binarkę gdy sie pojawi i wgrać poprzez http://192.168.4.1/beta ?
klient umie przestawić bramkę w tryb aktualizacji ale myślę, ze i z pobraniem binarki sobie poradzi tylko muszę dać mu jasne wskazówki
Tylko czekamy jeszcze aż na updates zostanie wrzucona.
Box 25.09 ma też już wsparcie dla aktualizacji uruchamianych z Clouda, ale Cloud coś nie chce się zaktualizować do wersji, która to wspiera
Także zależnie od rozwoju wydarzeń, może uda się zrobić aktualizację klikając w Cloud
Wiesz może, na którym serwerze klient ma konto?
-
flowerek
svr127.supla.orgklew wrote: Fri Sep 19, 2025 9:38 amAktualizacja będzie dostępna "normalnie", więc po prostu 192.168.4.1 -> firmware update -> yes -> save & restartflowerek wrote: Fri Sep 19, 2025 9:35 am super, czy dobrze rozumiem ze pobrać ze stronki binarkę gdy sie pojawi i wgrać poprzez http://192.168.4.1/beta ?
Tylko czekamy jeszcze aż na updates zostanie wrzucona.
Box 25.09 ma też już wsparcie dla aktualizacji uruchamianych z Clouda, ale Cloud coś nie chce się zaktualizować do wersji, która to wspiera
Także zależnie od rozwoju wydarzeń, może uda się zrobić aktualizację klikając w Cloud.
Wiesz może, na którym serwerze klient ma konto?
postaram się do konca tygodnia z nim przetestować i dam znać.
-
klew
Na svr127 powinna być już nowa wersja Cloudaflowerek wrote: Fri Sep 19, 2025 9:41 am svr127.supla.org
postaram się do konca tygodnia z nim przetestować i dam znać.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.