PODGRZEWAMY OFERTĘ Z NOWYM ZESTAWEM TERMOREGULACJI

Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Pietras81 wrote: Wed Sep 10, 2025 7:59 am Ja właśnie na coś takiego czekałem. Na tą chwilę mogę zamontować na dolnej kondygnacji domu. Jeśli chodzi o czego mi brakuje to zdalnego połączenia listwy z czujnikiem temp. no chyba że jest to w takim razie mogę montować i u góry.

Więc zgłaszam się na testy jeśli oczywiście szczęście dopisze. Mam piec gazowy plus 2 pompy każda do osobnych rozdzielaczy góra dół.
Prześlemy Ci taki zestaw na testy.
Pietras81 - prześlij proszę dane teleadresowe.
Napisz jakie masz zawory M28 czy M30?
Jaki kolor GKW-01 oraz GKW-02?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

klew wrote: Mon Sep 29, 2025 10:51 am
zzrr wrote: Mon Sep 29, 2025 10:37 am
klew wrote: Mon Sep 29, 2025 10:36 am Zadaj proszę pytania w odpowiednim dziale i temacie.
a który jest odpowiedni?
Ten na pewno nie ;). Zamel reklamuje tu swój nowy produkt/zestaw, a Ty pytasz o rozwiązania od Auratona.
Wyszło że z rozpędu popełniłem małe faux pas :) . Ale to nie było zamierzone. Po prostu umknęło mi że ktoś tu coś reklamuje. ;) Sorki.
W sumie to niepotrzebnie użyłem słowa AURATON bo wszystko mi jedno czy to by było Auratona czy Zamela. Szukam takiego rozwiązania dla znajomego. Bo na tą chwilę niestety takiego DIY które sam posiadam polecić mu nie mogę. Przynajmniej do czasu kiedy nie rozstrzygnie się które urządzenia przestaną działać w związku z zabezpieczeniami o których mowa była na spotkaniu.
PijanySmerf

mozna sie jeszcze zgłaszać do testow?? mam sterowanie strefowe na salusie zrobione ale chetnie sorawdzil bym cos innego zeby miec mozliwosc sterowania z telefonu listwy dedykowanej nie mam pospinanalem to na przekaznikach zamela ogrzewanie podlogowka 100% plus gaz na poczatek chcialbym potestowac te regulatory scienne mam 9 stref pozdrawiam
Pietras81
Been thanked: 1 time

Mirosław F. wrote: Tue Sep 30, 2025 9:20 am
Pietras81 wrote: Wed Sep 10, 2025 7:59 am Ja właśnie na coś takiego czekałem. Na tą chwilę mogę zamontować na dolnej kondygnacji domu. Jeśli chodzi o czego mi brakuje to zdalnego połączenia listwy z czujnikiem temp. no chyba że jest to w takim razie mogę montować i u góry.

Więc zgłaszam się na testy jeśli oczywiście szczęście dopisze. Mam piec gazowy plus 2 pompy każda do osobnych rozdzielaczy góra dół.
Prześlemy Ci taki zestaw na testy.
Pietras81 - prześlij proszę dane teleadresowe.
Napisz jakie masz zawory M28 czy M30?
Jaki kolor GKW-01 oraz GKW-02?
Mirku bardzo dziękuje za wybranie. Jest tylko jeden problem,

viewtopic.php?p=212242#p212242

Tak jak wyżej pisałem nie ma opcji na tą chwilę podłączenia więcej niż jednego regulatora temp. po kablu. Jeśli mogły by one być bezprzewodowe jak np. THW-01 to nie ma problemu mam w każdym z pomieszczeń odczyt temp. ale kabli na dzień dzisiejszy nie dołożę.
Klew pisał że z czasem jest szansa, że termometry będą widziane lokalnie i wówczas takie połączenie ma sens.
Podsumowując jeśli taki ubogi tester na 1 termostat przewodowy na tą chwilę może być to jak najbardziej zamontuje i zdam relację. Zdaję sobie sprawę z tego że założenia były inne więc nie mam nic przeciwko jak wytypujesz kogoś innego.

Może coś na pocieszenie :) Los się uśmiechnął a tu taka wtopia.
https://pietras-81.aqi.eco/
adrian4477
Has thanked: 3 times

W tym roku przy tej pogodzie testy będzie można chyba zacząć bardzo szybko :D
Mirosław F.

adrian4477 wrote: Mon Sep 01, 2025 3:00 pm Widzę że w końcu wchodzicie w temat listw w termoregulacji - super.
Nie powiem, jest to zestaw idealny na moje potrzeby - mam 8-10 sekcji do "wysterowania" - a do montażu już wszystko gotowe, tylko gratów brak.
Wiadomo coś o przybliżonej cenie zestawu i kiedy planujecie wypuścić? Lub czy będzie można zakupić samą listę z siłownikami i użyć swoich sensorów temperatury?
adrian 4477
Jeżeli nadal nie masz gratów to może się skusisz?
Wybierz rodzaj termosiłowników oraz kolory GKW.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
adrian4477
Has thanked: 3 times

Mirosław F. wrote: Wed Oct 01, 2025 4:17 am
adrian4477 wrote: Mon Sep 01, 2025 3:00 pm Widzę że w końcu wchodzicie w temat listw w termoregulacji - super.
Nie powiem, jest to zestaw idealny na moje potrzeby - mam 8-10 sekcji do "wysterowania" - a do montażu już wszystko gotowe, tylko gratów brak.
Wiadomo coś o przybliżonej cenie zestawu i kiedy planujecie wypuścić? Lub czy będzie można zakupić samą listę z siłownikami i użyć swoich sensorów temperatury?
adrian 4477
Dzięki Mirku za nominację, jak najbardziej jestem zainteresowany ;)
Mirosław F.

adrian4477 wrote: Wed Oct 01, 2025 5:31 am
Mirosław F. wrote: Wed Oct 01, 2025 4:17 am
adrian 4477
Dzięki Mirku za nominację, jak najbardziej jestem zainteresowany ;)
To daj w wiadomości PW jaki kolor GKW-01,02 oraz jaki gwint masz na zaworach.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

klew wrote: Wed Sep 10, 2025 8:14 am
rocko wrote: Wed Sep 10, 2025 7:07 am
Mirosław F. wrote: Mon Sep 01, 2025 11:43 am Przesyłam jeszcze trochę inny schemat.
A jak z tą listwą ma się łączyć THW-01
Aktualnie nie można. Jak dodamy lokalną komunikację między urządzeniami, to będzie można ustawić THW jako termometr do termostatów (np. do GKW-01 czy GKW-02)
Mam potencjalnych klientów ale nie maja możliwości połączenia przewodowo termostatów pokój<>kotłownia. Będzie opcja zastosowania wyłącznie THW-01 i "wirtualnych" termostatów - jakby kilku GKW w jednym urządzeniu albo listwy z wbudowanym termostatem by termometry z pokoi łączyły się bezprzewodowo w obrębie sieci LAN?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

uchnast.michal wrote: Wed Oct 01, 2025 7:18 pm
klew wrote: Wed Sep 10, 2025 8:14 am
rocko wrote: Wed Sep 10, 2025 7:07 am

A jak z tą listwą ma się łączyć THW-01
Aktualnie nie można. Jak dodamy lokalną komunikację między urządzeniami, to będzie można ustawić THW jako termometr do termostatów (np. do GKW-01 czy GKW-02)
Mam potencjalnych klientów ale nie maja możliwości połączenia przewodowo termostatów pokój<>kotłownia. Będzie opcja zastosowania wyłącznie THW-01 i "wirtualnych" termostatów - jakby kilku GKW w jednym urządzeniu albo listwy z wbudowanym termostatem by termometry z pokoi łączyły się bezprzewodowo w obrębie sieci LAN?
Temat "komunikacji lokalnej" to do mnie, ale tego szybko nie zrobimy.
Natomiast ta obecna listwa nie jest urządzeniem działającym po wifi. Także to nie brakuje tylko softu, ale też sprzętu.
To na pewno nie jest temat na ten sezon grzewczy, nawet jeśli Zamel by się zdecydował na tego typu urządzenie
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Nowości”