Nie, z naciskania przycisków, tylko muszę najpierw dodać go testowo, tak jak tego Philipsa swego czasu.Mario78 wrote: Fri Oct 03, 2025 7:29 amTak. Nawet teraz mogę to zrobić
Rozumiem ze z parowania logi.?
BTW. Philips działa prawidłowo?
Moderator: vajera
Nie, z naciskania przycisków, tylko muszę najpierw dodać go testowo, tak jak tego Philipsa swego czasu.Mario78 wrote: Fri Oct 03, 2025 7:29 amTak. Nawet teraz mogę to zrobić
Rozumiem ze z parowania logi.?
Dobra - zrobie logi dziś jeszcze.vajera wrote: Fri Oct 03, 2025 8:00 amNie, z naciskania przycisków, tylko muszę najpierw dodać go testowo, tak jak tego Philipsa swego czasu.
BTW. Philips działa prawidłowo?
Może wyczerpałeś limit parowań przewidziane przez producentaMario78 wrote: Fri Oct 03, 2025 8:10 amDobra - zrobie logi dziś jeszcze.
Philips dziła ok. Niestety żarówki nie udalo mi się sparować ale zamówiłem nowe jak przyjadą to sparuje i zobaczymy.
Z tymi żarówkami nawet zrobiłem scene aby na 100% czasy załącz/wyłącz były zgodne z instrukcją i nic z tego. Może kiedyś mi się uda)
O słowo klucz „kostki ” - czy masz nią jakiś pomysł , mam i ewentualnie czekam na znak sygnał testuvajera wrote: Thu Oct 02, 2025 9:39 pmOn działa w oparciu o klaster MULTISTATE, który zacząłem swego czasu oprogramowywać pod kątem tej kostkiMario78 wrote: Thu Oct 02, 2025 4:32 pm Uprzejmie proszę kolejny raz o przysługę i dodanie kolejnego przelacznika ściennego. Tym razem to
WS-EUK02 Aqara (bez n)
Bardzo solidnie wykonany. Super miło wciska sie microswitche i ma nawet metalowa podstawę.
https://inteligentnydom.co/bezpieczenst ... -ws-euk02/Unknown model LUMI::lumi.switch.l2aeu1, no binding![]()
Pytanie - jak chciałbyś go użytkować?Mario78 wrote: Thu Oct 02, 2025 4:32 pm Uprzejmie proszę kolejny raz o przysługę i dodanie kolejnego przelacznika ściennego. Tym razem to
WS-EUK02 Aqara (bez n)
Bardzo solidnie wykonany. Super miło wciska sie microswitche i ma nawet metalowa podstawę.
https://inteligentnydom.co/bezpieczenst ... -ws-euk02/Unknown model LUMI::lumi.switch.l2aeu1, no binding
Jeśli jest to możliwe to oczywiście że z akcjami. To chyba nie wyklucza punktu 1 a jeśli nie będę mieć takiej potrzeby to akcje nie będę uzywac. Ale milo jest mieć taką możliwość. Przelacznik jest fajny więc jak będzie dobrze działał kupie sobie takie kolejnevajera wrote: Fri Oct 03, 2025 1:44 pmPytanie - jak chciałbyś go użytkować?Mario78 wrote: Thu Oct 02, 2025 4:32 pm Uprzejmie proszę kolejny raz o przysługę i dodanie kolejnego przelacznika ściennego. Tym razem to
WS-EUK02 Aqara (bez n)
https://inteligentnydom.co/bezpieczenst ... -ws-euk02/Unknown model LUMI::lumi.switch.l2aeu1, no binding
- Jako typowy włącznik ON/OFF dla podłączonych obwodów?
- Jako smart button z akcjami pressed/double pressed dla każdego przycisku oddzielnie i obydwu jednocześnie (6 akcji)?
Problem w tym, że on może działać albo w jednym albo w drugim trybie. Innymi słowy albo jako klasyczny włącznik sterujący przekaźnikiem albo jako smart button. Oczywiście w teorii nie jest problemem przełączyć się między trybami, tylko zastanawiam się jak to przełożyć na Supla?Mario78 wrote: Fri Oct 03, 2025 1:50 pmJeśli jest to możliwe to oczywiście że z akcjami. To chyba nie wyklucza punktu 1 a jeśli nie będę mieć takiej potrzeby to akcje nie będę uzywac. Ale milo jest mieć taką możliwość. Przelacznik jest fajny więc jak będzie dobrze działał kupie sobie takie kolejnevajera wrote: Fri Oct 03, 2025 1:44 pmPytanie - jak chciałbyś go użytkować?Mario78 wrote: Thu Oct 02, 2025 4:32 pm Uprzejmie proszę kolejny raz o przysługę i dodanie kolejnego przelacznika ściennego. Tym razem to
WS-EUK02 Aqara (bez n)
https://inteligentnydom.co/bezpieczenst ... -ws-euk02/
- Jako smart button z akcjami pressed/double pressed dla każdego przycisku oddzielnie i obydwu jednocześnie (6 akcji)?
Wydaje mi się, że to co zaproponowałeś teraz jest super. Dzięki temu moge sibie zmienic tryb pracy co będzie bardzo wygodne. A ten przekaźnik do zmiany trybu pracy da sie w GUI dodac? Dla mnie takie rozwiązanie będzie idealne.vajera wrote: Fri Oct 03, 2025 1:58 pmProblem w tym, że on może działać albo w jednym albo w drugim trybie. Innymi słowy albo jako klasyczny włącznik sterujący przekaźnikiem albo jako smart button. Oczywiście w teorii nie jest problemem przełączyć się między trybami, tylko zastanawiam się jak to przełożyć na Supla?Mario78 wrote: Fri Oct 03, 2025 1:50 pmJeśli jest to możliwe to oczywiście że z akcjami. To chyba nie wyklucza punktu 1 a jeśli nie będę mieć takiej potrzeby to akcje nie będę uzywac. Ale milo jest mieć taką możliwość. Przelacznik jest fajny więc jak będzie dobrze działał kupie sobie takie kolejnevajera wrote: Fri Oct 03, 2025 1:44 pm
Pytanie - jak chciałbyś go użytkować?
Może 6 wirtualnych przekaźników na akcje + przekaźnik do zmiany trybu + 2 przekaźniki ON/OFF.