[email protected] wrote: Fri Oct 10, 2025 6:31 pm
[...]
Wzięliśmy dzisiaj Twoją głowicę pod mikroskop. Diagnoza: urwany tranzystor sterujący pracą silniczka i poprzerywane ścieżki - uszkodzenia mechaniczne. Nie ma tam co łatać nawet. Pacjent nierokujący. W poniedzialek “w ramach gwarancji” wymienimy calą płytę główną. “Będzie Pan zadowolony.”
Głowica wróciła cała i zdrowa

No i najważniejsze - działa!
Bardzo dziękuję za szybką reakcję, bezpłatną naprawę w ekspresowym tempie i miły kontakt w wiadomościach.
Auraton (Lars) po raz kolejny staje na wysokości zadania i pokazuje, że warto wspierać lokalnych (polskich) producentów. Brawo!
Pierwszą głowicę dostałem na testy (ta akurat uległa uszkodzeniu - mechanicznemu z winy użytkownika).
Trzy kolejne dokupiłem już we własnym zakresie. I nie żałuję. Ci, którzy czytają moje posty wiedzą, że mam jeszcze głowice na Zigbee (TRV, ME), więc mam porównanie. I jakbym miał komuś doradzać, to poleciłbym jednak Auratona (mimo wyższej ceny). Do nich zawsze jest wsparcie i pomoc serwisu (co doskonale pokazuje przykład powyżej). Z tymi chińskimi w razie awarii pozostają tylko elektrośmieci...