Dyskusja ogólna [bramka Zigbee]
Moderator: vajera
-
PijanySmerf
No i super działa 
-
PijanySmerf
W sensie?? że ktoś mi wejdzie??
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Gwarantuję Ci, że już kilka, kilkanaście botów tam weszło
Tak jak Krzysiek (@klew) napisał, nie udostępniasz portu do Internetu, tylko zestawiasz sobie do swojej sieci tunel VPN.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Pewnie jest, jak piszesz.Robert Błaszczak wrote: Sun Oct 12, 2025 2:04 pmGwarantuję Ci, że już kilka, kilkanaście botów tam weszło![]()
Tak jak Krzysiek (@klew) napisał, nie udostępniasz portu do Internetu, tylko zestawiasz sobie do swojej sieci tunel VPN.
Natomiast mnie ciekawi po co wystawiać bramkę na zewnątrz?
Tak pytam z ciekawości. Bo jeśli to jedyny możliwy dostęp (np. z pracy do sieci domowej), to tylko tunel VPN...
Ale tam też nie ma co ciągle zmieniać i ustawiać
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
george1255
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 7 times
Czy za każdym razem jak dodaje sobie urządzenie do listy lub poprostu aktualizuje bramke i robie flash to trzeba robic pełny erase?
Co w przypadku gdy mam dodane do bramki kilkanaście urządzeń, musze je parować za kazdym razem? czy wystarczy flash bez erase?
Jak to ogarniacie?
Co w przypadku gdy mam dodane do bramki kilkanaście urządzeń, musze je parować za kazdym razem? czy wystarczy flash bez erase?
Jak to ogarniacie?
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
A czytałeś cokolwiek o tej bramce?george1255 wrote: Mon Oct 13, 2025 4:33 am Czy za każdym razem jak dodaje sobie urządzenie do listy lub poprostu aktualizuje bramke i robie flash to trzeba robic pełny erase?
Jak to ogarniacie?
viewtopic.php?t=16694
-
george1255
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 7 times
Cokolwiek czytałem[email protected] wrote: Mon Oct 13, 2025 4:46 amA czytałeś cokolwiek o tej bramce?george1255 wrote: Mon Oct 13, 2025 4:33 am Czy za każdym razem jak dodaje sobie urządzenie do listy lub poprostu aktualizuje bramke i robie flash to trzeba robic pełny erase?
Jak to ogarniacie?
viewtopic.php?t=16694
Bardziej interesuje mnie aktualizacja pliku device_database.h
Czy trzeba kompilować binarke czy jest opcja aby sam plik wrzucić ?
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
nie da się wrzucić jednego pliku na microkontroler, zawsze musi być skompilowanegeorge1255 wrote: Mon Oct 13, 2025 5:06 amCokolwiek czytałem[email protected] wrote: Mon Oct 13, 2025 4:46 amA czytałeś cokolwiek o tej bramce?george1255 wrote: Mon Oct 13, 2025 4:33 am Czy za każdym razem jak dodaje sobie urządzenie do listy lub poprostu aktualizuje bramke i robie flash to trzeba robic pełny erase?
Jak to ogarniacie?
viewtopic.php?t=16694
Bardziej interesuje mnie aktualizacja pliku device_database.h
Czy trzeba kompilować binarke czy jest opcja aby sam plik wrzucić ?