Strona wizualna aplikacji SUPLA na telefon jest uniwersalna w związku z tym wydaje się przejrzysta i zrozumiała...
Jednak czasami dla szczególnych rozwiązań pewnych funkcjonalności brak np. zrobienie prostego Dodaj wartość Odejmij wartość wymusza kombinowanie.
np. opierając się na VirtualRelay tyle że o ile zmienimy opis i ikonę to już akcje mamy Włacz Wyłacz .
W moim przypadku lokalizacje czasami znaczą urządzenie jako że aplikacja android nie pokazuje urządzeń tak wprost...
Zastanawiam się czy wykorzystując webView nie możnaby otworzyć użytkownikom okna do własnych projektów GUI per urządzenie/lokalizacja w aplikacji natywnej.
Nie wiem jak w iphonach nigdy się nie zdobyłem na bratanie z nimi
Ten koncept oczywiście akurat bez bridge zastosowałem między innymi w swoim projekcie apki na Android TV
Przy czym tutaj akurat webView wprost pokazuje moje ale i nie moje aplikacje
viewtopic.php?t=17645#p215609
Jak mogłoby to wyglądać?
Aplikacja natywna potrafi jeśli tego chce użytkownik dla wskazanej lokalizacji/urządzenia pobrać template strony powiedzmy HTML + CSS + Javascript?
Można ustawić jakiś JavaScript -> Native APP bridge -> określić że pozwala na odczytywanie danych , wywoływanie akcji... bridge działa w dwie strony
Template można by się dzielić jak np. ikonami...
Dzięki temu wydaje w łatwy sposób można personalizować widoki i np. taki termostat
Bridge API co do funkcji powinno być wedle mnie definiowane ze względu na kanały. W zakresie samej Supła nic by się nie zmieniło nadal VirtualRelay byłby pewnie używany do zmiany wartości nastaw . Ale wizualizacja byłaby już można powiedzieć dowolna.
Dodatkowo pozwala to na własne interpretowanie wizualne wysyłanych do supła danych.