Zibi, Ty to światowy człowiek jesteś, zaraz ktoś do Ciebie napisze, że masz mu wysłać bramkę, bo jak nie to on Ci drona podeśleZibi_007 wrote: Sat Oct 18, 2025 11:29 amAlbo przeczytał i Cię... olałvajera wrote: Sat Oct 18, 2025 9:34 amNo właśnie - tę samą wiadomość dostałem najpierw na priv - odpisałem o znacznikach kodu i o tym, że czujnik jest już w bazie a w odpowiedzi kolega @Juszczenko45...wrzucił ją tutaj, więc chyba nie przeczytał mojej odpowiedzi?Zibi_007 wrote: Sat Oct 18, 2025 9:21 am
I ciekawe co Kolega chce dodać, skoro czujnik ruchu _TZ3000_lf56vpxj::TS0202 jest chyba od samego początku (dodany jako jeden z pierwszych)?
Co mnie absolutnie nie dziwi![]()
Dostałem ostatnio wiadomość na priv, żeby jednemu z Użytkowników Forum (nie będę podawał nicku) wysłać (gratis) oryginalną bramkę Zigbee i taką zrobioną na C6 (najlepiej w obudowie). On sobie porówna i opisze co lepiej działa. Podał adres paczkomatu i napisał, że czeka na przesyłkę. Po 2 dniach dostałem pytanie, czy wysłałem. Bardzo grzecznie napisałem, że nie mam bramek do rozdania, C6 są tanie, można kupić na ali i pomogę we wgraniu softu. Na co dostałem odpowiedź, że skoro inni dostali (bo czytał posty, że rozdaję), to on też chce, że dyskryminuję nowych użytkowników i on tak tego nie zostawi, chyba, że zaraz wyślę mu bramkę i dołożę jeszcze jakiś czujnik. A jak nie, to opisze na innych forach, jak tu się traktuje nowych, chętnych do współpracy użytkowników. Normalnie paranoja.
Swoją drogą dostaję sporo wiadomości od osób, które na Forum nie mają ani jednego posta. W 9 przypadkach na 10 wystarczyłoby użyć wyszukiwarki, aby otrzymać odpowiedź, ale po co? Lepiej napisać, a potem co 2-3 godziny dopytywać o odpowiedź...
Skad oni się biorą, masakra.