GIEŁDA

robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

akszyn wrote: Sun Oct 19, 2025 8:08 pm
Zibi_007 wrote: Sun Oct 19, 2025 7:43 pm Zawór z jednym czujnikiem nowy to jakieś 1000 zł. Z dwoma (bo każdy testujący dostał gratis drugi) to ok. 1200 zł. Sprzedaje bez gwarancji (dowodu zakupu), więc pewnie taniej. Może 600, może 800 zł. @RomanG miał pisać PW, może otrzymał odpowiedź. W każdym razie my już wiemy, jaka jest miej więcej cena, za którą można "wypiąć się" na społeczność tego Forum. Smutne :(
Czemu od razu wypiąć na forum po prostu szukałem chętnych na ten sprzęt bo dlaczego miałby leżeć u mnie w szafie nie używany skoro ktoś mógłby mieć możliwość wykorzystać coś dla czego ja nie mam zastosowania a za pieniądze pochodzące z tej sprzedaży kupiłbym inny sprzęt tej firmy co spotkało się z wielką krytyką na tym forum
No bo poprostu tak się nie robi. Na te testy było pewnie więcej chętnych osób które by zamontowały ten zawór i korzystały z niego przez następne lata.
A teraz jeszcze chcesz sprzedać i na tym zarobić, bo jak byś tego nie opisywał to ty na tym zarobisz!!!
No to jest naprawdę maga słabe i nie próbuj się wybielać tym że za te pieniądze kupisz inne urządzenia tej firmy.
Naprawdę czym dalej w las tym bardziej tracę wiarę w ludzi.
A na koniec dodam że osoby które się udzielają na farum kilka razy w roku mają później największy problem że nie zostały wybrane na testy, mimo tego  że informacja o nich trafia na każdą grupę na FB niemal tego samego dnia.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Robert Błaszczak wrote: Sun Oct 19, 2025 6:27 pm Moje osobiste zdanie - powinieneś dostać ban na to Forum.
Eeee, kolega "przekozaczył" i "przecwaniakował", ale tak ostro to nie - żółta kartka (co równocześnie jest ostrzeżeniem dla potomnych)

Kolego @akszyn - sprzęt testowy nie jest finalnym produktem przeznaczonym do wprowadzenia do użytku (choć pewnie i tak dogłębnie sprawdzanym pod każdym kątem przez producenta) ale pewne niedociągnięcia mogą się jednak pojawiać stąd faza testów wśród użytkowników. Dlatego nie powinien być on przedmiotem handlu. Reszty się już dowiedziałeś w poprzednich wpisach.
akszyn

djalex wrote: Sun Oct 19, 2025 8:25 pm
Robert Błaszczak wrote: Sun Oct 19, 2025 6:27 pm Moje osobiste zdanie - powinieneś dostać ban na to Forum.
Eeee, kolega "przekozaczył" i "przecwaniakował", ale tak ostro to nie - żółta kartka (co równocześnie jest ostrzeżeniem dla potomnych)

Kolego @akszyn - sprzęt testowy nie jest finalnym produktem przeznaczonym do wprowadzenia do użytku (choć pewnie i tak dogłębnie sprawdzanym pod każdym kątem przez producenta) ale pewne niedociągnięcia mogą się jednak pojawiać stąd faza testów wśród użytkowników. Dlatego nie powinien być on przedmiotem handlu. Reszty się już dowiedziałeś w poprzednich wpisach.
Rozumiem i słucham jaki proponujecie kompromis ci co tak mnie krytykowali ostro zamiast przeprowadzić kulturalną rozmowę na tym forum
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Akurat tutaj zawory i czujniki to były gotowe urządzenia, które Auraton już od jakiegoś czasu sprzedawał. Testy obejmowały wsparcie tego urządzenia w Boxie.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

akszyn wrote: Sun Oct 19, 2025 8:35 pm

Rozumiem i słucham jaki proponujecie kompromis ci co tak mnie krytykowali ostro zamiast przeprowadzić kulturalną rozmowę na tym forum
I ja @robertklepacki94 i @Lector dał propozycje to z tym zrobić.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
djalex

Na tym forum panuje pełna kultura co nie znaczy że jeśli ktoś się dopuści nieodpowiedniego zachowania to przejdzie to bez echa. Błąd może popełnić każdy. Ważne abyś wyciągnął z tego właściwe wnioski a co powinieneś zrobić to już wyjaśnił kolega @Lector. Napisz do producenta, może wykażą się gestem i wymienią ci sprzęt na taki który potrzebujesz.
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Sam się "zamieszałem" w zaistniałą sytuację, więc też odpowiem; w "giełdzie" przeczytałem informację o ewentualnym odstąpieniu testowego zaworu, to pomyślałem, że skorzystam z propozycji. Nie chciałem czegoś za darmo, a że mam kilka osuplowanych urządzeń, to spokojnie mógłbym zaproponować jakąś wymianę. Myślałem, że to jest w miarę uczciwe (chociaż mam wątpliwość, co na to producent). Na razie wstrzymałem się z propozycją, bo zrobiło się "trochę duszno". Czy wniósłbym coś dalej do testów? Raczej nie, bo "zawór" jest już praktycznie dopracowany, a więc byłby zabudowany w instalację jako docelowy. Na pewno w razie jakichś problemów zgłaszałbym je na forum w ramach testów. :)
Pytanie; czy mam prawo zgłaszać chęć do przejęcia tego zaworu?
Pragmatycznie - jak najbardziej, ale obiektywnie - jak widać - niekoniecznie. :o
ps. W czasie pisania tego postu zapewne inne też będą napisane.
akszyn

djalex wrote: Sun Oct 19, 2025 8:50 pm
Na tym forum panuje pełna kultura co nie znaczy że jeśli ktoś się dopuści nieodpowiedniego zachowania to przejdzie to bez echa. Błąd może popełnić każdy. Ważne abyś wyciągnął z tego właściwe wnioski a co powinieneś zrobić to już wyjaśnił kolega @Lector. Napisz do producenta, może wykażą się gestem i wymienią ci sprzęt na taki który potrzebujesz.
Pisałem już jakiś czas temu do Waldka i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi co do wymiany bądź zwrotu ich urządzenia więc dlatego zaoferowałem że sprzedam ten sprzęt lub zamienię na inny co spotkało się z negatywnym odzewem
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
djalex

klew wrote: Sun Oct 19, 2025 8:47 pm

Akurat tutaj zawory i czujniki to były gotowe urządzenia, które Auraton już od jakiegoś czasu sprzedawał. Testy obejmowały wsparcie tego urządzenia w Boxie.
Ok, tego nie byłem świadomy że to produkt gotowy i już sprzedawany nie mniej jednak nie wnikając w szczegóły chodzi mi tylko o zasadę i wszelkie konsekwencje z niej wynikające i mam nadzieję że się z tym zgadzasz.

Return to “Ogłoszenia / Giełda / Zlecenia”