Sterownik SRW-1

Sterownik rolet
Rafus1986

Djalex nie mam bladego pojęcia
Taki sam jak na pozostałych dwóch roletach gdzie sterowniki działają idealnie
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

@Rafus1986, ustaw roletę w połowie okna. Następnie odłącz od SRW-01 dwa przewody które idą do silnika rolety oznaczone strzałką góra/dół. Odłącz też przewód idący do środkowego zacisku łącznika. Teraz dotknij tym przewodem na czas około pół sekundy do sekundy jeden z odłączonych przewodów od silnika rolety. Tak samo zrób do drugiego przewodu od silnika rolety. Napisz nam jaki był efekt.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Rafus1986

Efekt działania idealny.
Start w dół od razu . Po odlaczeniu przewodu od razu stop.
I tak samo do góry.

Czyżby przycisk zepsuty?
Robert Błaszczak

Ok, dziękuję za test. To teraz podłącz te dwa przewody od silnika do zacisków SRW ze strzałkami. Odłącz natomiast dwa skrajne przewody od łącznika i sprawdź dotykając jeden z nich do tego przewodu, który był podłączony do środkowego zacisku łącznika.
Twój opis działania rolety jednoznacznie wskazuje, że nie masz tam żadnego dodatkowego sterownika, ale faktycznie może być jakiś problem z łącznikiem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Rafus1986

A czy problemem w działaniu i takich opoznien moze byc słaby sygnał wifi w dB ?? Bo siedzę przy otwartych drzwiach w pomieszczeniu i problemu nie mam.

Chociaż na ta chwile działa wszystko idealnie.
Wiec tak na prawdę będę obserwował i dam wam znać czy jutro się coś zmieni.

Zamontuje sterownik w puszcze i będę obserwować bo wyciągnięty na zewnątrz działa jak powinien.
Robert Błaszczak

Znany jest na Forum bodaj jeden przypadek, że po zamontowaniu SRW w puszce naciśnięcie przycisku łącznika rolety powodowało nacisk na obudowę SRW i jego restart. Jak będziesz układał w puszce SRW i przewody, spróbuj to zrobić tak, aby pomiędzy łącznikiem a SRW nie było żadnych kabelków.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Return to “ZAMEL SRW-01”