Code: Select all
LukiSpajder pisze: śr lis 05, 2025 5:01 pm
vajera pisze: wt paź 28, 2025 11:01 pm
Pierwsza głowica Zigbee z % zastawki - Panie i Panowie przed Wami Bosch BTH-
No cóż głowica dodał się bez problemu 😁 👏 mryga po zmianie temperatury 😁, chociaż nie ma ikonki na wyświetlaczu że grzeje taki typ
Rozumiem, że dodałeś ją z użyciem indywidualnego kodu instalacyjnego? Póki co testowałem to rozwiązanie tylko u siebie, więc dobrze wiedzieć, że działa ;)Code: Select all
Odnośnie tej głowicy to po przełączeniu w apce na off dalej grzeje ale ona chyba nie ma trybu wyłącz .
Ten typ chyba rzeczywiście nie ma trybu OFF, ale jeszcze się temu przyjrzę.Ok- ale może coś uda się wymyślić żeby po przełączeniu w apce działo
Code: Select all
Jeśli chodzi o jej wszystkie ustawienia tzn. obrócenie ekranu o 180 , ustawienie czasu wyświetlacza , co ma wyświetlać to można zrobić tylko przez wysłanie rozkazu ?
Aktualnie możesz to zrobić przez C&A:
Kod: Zaznacz cały
xport interface BoschUserInterfaceCfgCluster {
attributes: {
/** ID: 16395 | Type: UINT8 | Only used on BTH-RA */
displayOrientation: number;
/** ID: 16435 | Type: ENUM8 | Only used on BTH-RM and BTH-RM230Z */
activityLed: number;
/** ID: 16441 | Type: ENUM8 | Only used on BTH-RA */
displayedTemperature: number;
/** ID: 16442 | Type: ENUM8 */
displaySwitchOnDuration: number;
/** ID: 16443 | Type: ENUM8 */
displayBrightness: number;Code: Select all
Przez pokrętło nie można też chyba włączyć programu ( ale to muszę doczytać )
EDIT:
Program przełączamy naciskamy pokrętło wyskakuje „SET” następnie „+” i przyciskamy pokrętło wtedy odpala program i pojawi się ikona zegarka .
W drugą stronę wracamy na ręczę sterowanie ikoną ręki
Ale tu chyba nie dział mechanizm programu tak jak przy innych głowicach , bo w apce zmienia temperaturę ale nie przełączy na Suplowy program .
U mnie to działało - włączyłeś odpowiednią flagę w GUI?Code: Select all
Rozumie że ze względu na cenę może być bardzo mało takich głowic podłączonych do bramki , tak więc czy będziesz poświęcał swój czas aby w GUI była możliwość sterowania nią tak jak sonoff trvz ?
Kolega, który przysłał mi ją na testy pisał, że trochę ich ma, więc zobaczymy.
BTW. Czego jej brakuje do TRVZB na tym etapie - mam na myśli sterowanie przez bramkę?