Witam!
Ufff! I u mnie już wszystko zainstalowane.
Moduł odebrałem od teściowej więc udało mi się uniknąć konfrontacji z kurierem mającym za nic paczki klientów i skargi które na niego się składa. Czytając Wasze recenzje widzę że nie jestem sam. Najważniejsze że tym razem paczkę miałem całą.
Zaskoczyła mnie wielkość modułu i na początku nie mogłem uwierzyć że to ma zastąpić dwa moje moduły z których każdy jest kilkukrotnie większy.
Przekonany o tym że skoro wszyscy przede mną sami sobie podłączyli też postanowiłem sobie samemu zainstalować.
I poległem. To znaczy podłączyłem pod bramę i na tym stanęło bo moduł nie chciał dodać mi się do aplikacji. Rozpoczynał proces dodawania przy module rozgłaszającym sieć i na tym się kończyło.
Na szczęście zawsze można liczyć na Was i tym razem się nie zawiodłem. Jeden z kolegów najpierw próbował mi pomóc telefonicznie a jak nie wyszło to przyjechał i pomógł podłączyć oraz skonfigurować.
Ostatecznie mam podłączone pod mSBW-02 bramę garażową i wyjazdową. Istniała obawa że na zwykłym kablu domofonowym przy 20m odległości będą jakieś problemy ale wszystko działa

Nawet kontaktrony! Moduł jest w budynku (przy bramie garażowej) więc z zasięgiem nie ma problemu. Wszystko działa jak chciałem i po całym dniu otwierania i zamykania mogę napisać że nie ma porównania do tego co miałem wcześniej. Dla mnie też ważna była integracja Google Home i tutaj się również wszystko dobrze sprawuje. No więc od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem w pełni działającego mSBW-02

W bramie wyjazdowej podłączone do centralki Safe a w garażowej nie wiem co jest bo wszystko zostało zabudowane i zostały tylko przewody

Został mi jeszcze jeden wolny czujnik (przycisk AT) i pewnie sobie coś kiedyś pod niego podłączę.
Dziękuję za wybór do testów. Będę informował jak to wszystko u mnie działa i czy nie dzieje się nic złego.
I specjalne dziękuję dla @Zibi_007 za pomoc w podłączeniu. Mam nadzieję że dobrze świeciłem
Pozdrawiam
Zenon
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.