język być trudna po szóstej nocnej zmianiedjalex wrote: Tue Nov 18, 2025 8:47 amTo jest pytanie? Język polski być trudna...Leszekbialy wrote: Tue Nov 18, 2025 2:30 amwitam, i jak wyszło z tym shelly działa pod supląwasilek wrote: Fri Jul 19, 2024 6:37 am Padło na i4, ponieważ na znanym polskim portalu akcyjnym są obecnie po 21złTylko jak by ktoś szukał to niech nie wpisuje "Shelly Plus i4" tylko "Shelly Plus" (bez i4)
![]()
Do Shelly I4 można bez problemu wgrać suple (GG) ale bez ustawiania gotowej płytki ani JSON. Trzeba wgrać czyste ESP32 plus opcje które potrzebne i samemu poustawiać wszystkie GPIO
Shelly Plus i4 +Supla
-
Leszekbialy
- Has thanked: 2 times
-
djalex
- Been thanked: 2 times
Jakie opcje zaznaczyłeś przy generowaniu softu? Wejścia w I4 (AC) reagują tylko na potencjał fazy.Leszekbialy wrote: Thu Nov 20, 2025 5:38 amjęzyk być trudna po szóstej nocnej zmianiedjalex wrote: Tue Nov 18, 2025 8:47 amTo jest pytanie? Język polski być trudna...
Do Shelly I4 można bez problemu wgrać suple (GG) ale bez ustawiania gotowej płytki ani JSON. Trzeba wgrać czyste ESP32 plus opcje które potrzebne i samemu poustawiać wszystkie GPIO. A tak na serio wgrałem GG dla czystego ESP32 i testowałem jako wyzwalacz akcji i był brak reakcji, próbowałem z wirtualnymi przekaźnikami i także nic. Testowałem na dwóch modółach i nic.
-
Leszekbialy
Witam, podczas generowania wybrałem ESP32 dew module dodałem przyciski z wyzwalaczem akcji i przekaźniki żeby w razie czego pokombinować z wirtualnymi. Zrobiłem kilka prób z ustawianiem wyzwalaczy akcji, bez rezultatu nie reagował na podanie fazy na wejścia tak samo było przy próbie z wirtualnymi przekaźnikami. Wgrywałem na dwa urządzenia na każde generując GG od nowa. Skończyły mi się pomysłydjalex wrote: Thu Nov 20, 2025 11:33 amJakie opcje zaznaczyłeś przy generowaniu softu? Wejścia w I4 (AC) reagują tylko na potencjał fazy.Leszekbialy wrote: Thu Nov 20, 2025 5:38 amjęzyk być trudna po szóstej nocnej zmianiedjalex wrote: Tue Nov 18, 2025 8:47 am
To jest pytanie? Język polski być trudna...
Do Shelly I4 można bez problemu wgrać suple (GG) ale bez ustawiania gotowej płytki ani JSON. Trzeba wgrać czyste ESP32 plus opcje które potrzebne i samemu poustawiać wszystkie GPIO. A tak na serio wgrałem GG dla czystego ESP32 i testowałem jako wyzwalacz akcji i był brak reakcji, próbowałem z wirtualnymi przekaźnikami i także nic. Testowałem na dwóch modółach i nic.