Wydaje mi się, że ta "5" w przypadku Zenona (Zenon, przepraszam
Być może tutaj zdefiniowano numer kanału w urządzeniu, a nie "ID kanału".
Jak znam Zenona to usunął, tak jak i MAC (nawet ślad widać). Sam mu kiedyś na PW tłumaczyłem, że nie ma co się za bardzo chwalić na Forum, jak przysyłał mi logi i zrzuty ze swoimi danymi sieciRomanG wrote: Sat Nov 22, 2025 1:18 pm Nie testuję tego sterownika, ale obserwuję wątek i zauważyłem - no, może mam wątpliwości - czy "ID kanału" w nowo testowanym urządzeniu jest prawidłowo zdefiniowane. Chodzi o prezentację tego w informacji z aplikacji ( i ).
Wydaje mi się, że ta "5" w przypadku Zenona (Zenon, przepraszam, ale ja też nawet o kilka rzędów wielkości nie zbliżę się do tej liczby
) jest "za mała".
Być może tutaj zdefiniowano numer kanału w urządzeniu, a nie "ID kanału".
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036... a to Zenek mnie w kanał (nie "ID") wpuścił.Zibi_007 wrote: Sat Nov 22, 2025 1:34 pm Jak znam Zenona to usunął, tak jak i MAC (nawet ślad widać). Sam mu kiedyś na PW tłumaczyłem, że nie ma co się za bardzo chwalić na Forum, jak przysyłał mi logi i zrzuty ze swoimi danymi sieciWidać bardzo wziął to sobie do serca
![]()
Witam!RomanG wrote: Sat Nov 22, 2025 1:49 pm... a to Zenek mnie w kanał (nie "ID") wpuścił.Zibi_007 wrote: Sat Nov 22, 2025 1:34 pm Jak znam Zenona to usunął, tak jak i MAC (nawet ślad widać). Sam mu kiedyś na PW tłumaczyłem, że nie ma co się za bardzo chwalić na Forum, jak przysyłał mi logi i zrzuty ze swoimi danymi sieciWidać bardzo wziął to sobie do serca
![]()
![]()
Czyli, mam rozumieć, że tam "pokazuje" prawidłowo "ID kanału"?
Zenon wrote: Sat Nov 22, 2025 1:59 pmWitam!RomanG wrote: Sat Nov 22, 2025 1:49 pm... a to Zenek mnie w kanał (nie "ID") wpuścił.Zibi_007 wrote: Sat Nov 22, 2025 1:34 pm Jak znam Zenona to usunął, tak jak i MAC (nawet ślad widać). Sam mu kiedyś na PW tłumaczyłem, że nie ma co się za bardzo chwalić na Forum, jak przysyłał mi logi i zrzuty ze swoimi danymi sieciWidać bardzo wziął to sobie do serca
![]()
![]()
Czyli, mam rozumieć, że tam "pokazuje" prawidłowo "ID kanału"?
Tak zamazałem bo mnie kiedyś Zbyszek postraszył. Nie wiem czy dobrze ale lepiej być ostrożnym niż mieć później problemy. Mam tam cztery cyfry. Więc chyba dobrze.
Pozdrawiam
Zenon
No i Zbyszek jak widać miałeś rację. Ktoś - czyli @RomanGZibi_007 wrote: Sat Nov 22, 2025 1:34 pmJak znam Zenona to usunął, tak jak i MAC (nawet ślad widać). Sam mu kiedyś na PW tłumaczyłem, że nie ma co się za bardzo chwalić na Forum, jak przysyłał mi logi i zrzuty ze swoimi danymi sieciRomanG wrote: Sat Nov 22, 2025 1:18 pm Nie testuję tego sterownika, ale obserwuję wątek i zauważyłem - no, może mam wątpliwości - czy "ID kanału" w nowo testowanym urządzeniu jest prawidłowo zdefiniowane. Chodzi o prezentację tego w informacji z aplikacji ( i ).
Wydaje mi się, że ta "5" w przypadku Zenona (Zenon, przepraszam, ale ja też nawet o kilka rzędów wielkości nie zbliżę się do tej liczby
) jest "za mała".
Być może tutaj zdefiniowano numer kanału w urządzeniu, a nie "ID kanału".Widać bardzo wziął to sobie do serca
![]()
W sumie, przy okazji, tak się teraz zastanawiam, czy mając MAC urządzenia, jego ID w Supli i adres IP, to można by było komuś zaszkodzić? Chyba nie, ale @Zenon wysyłał do mnie kiedyś logi (całe szczęście na PW), gdzie już były dane SSID, hasła i zewnętrzne IP. Tu już tylko czekać na kogoś ze złymi zamiarami...Robert Błaszczak wrote: Sat Nov 22, 2025 2:28 pmNo i Zbyszek jak widać miałeś rację. Ktoś - czyli @RomanGZibi_007 wrote: Sat Nov 22, 2025 1:34 pmJak znam Zenona to usunął, tak jak i MAC (nawet ślad widać). Sam mu kiedyś na PW tłumaczyłem, że nie ma co się za bardzo chwalić na Forum, jak przysyłał mi logi i zrzuty ze swoimi danymi sieciRomanG wrote: Sat Nov 22, 2025 1:18 pm Nie testuję tego sterownika, ale obserwuję wątek i zauważyłem - no, może mam wątpliwości - czy "ID kanału" w nowo testowanym urządzeniu jest prawidłowo zdefiniowane. Chodzi o prezentację tego w informacji z aplikacji ( i ).
) jest "za mała".
Być może tutaj zdefiniowano numer kanału w urządzeniu, a nie "ID kanału".Widać bardzo wziął to sobie do serca
![]()
- zwraca na to uwagę
![]()
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036quote=klew post_id=219220 time=1763823830 user_id=3878]
Mirosław F. wrote: Tue Nov 18, 2025 4:56 am Kolega pracuje nad rozwiązaniem problemu. Jak tylko do czegoś dojdzie to niezwłocznie odpowiem.