Dziękuję za mile słowa. Zaczerwieniłem sięRomanG wrote: Wed Nov 26, 2025 9:46 amWitam i myślę, że cała "suplowa społeczność" wita Cię serdecznie!![]()
@Zibi_007 jest bardzo rzetelnym testerem i z jego rad często wiele osób korzysta.KrzysztofS wrote: Tue Nov 25, 2025 10:43 pm ... Nie rozumiem, więc postanowiłem zapytać. ... A jedyna (rzetelna) recenzja jest od podpisanego nikiem Zibi_007. I jeszcze jakieś zdjęcie od kogoś innego i informacje, że paczka doszła. To jak to jest?Sporo czasu poświęca na zbadanie różnych opcji testowanego sprzętu na co inni być może tego czasu nie mają lub nie potrafią go znaleźć.
Myślę, że inni też podchodzą z wielkim zaangażowaniem do tego. ... ale test, żeby był rzetelny musi obejmować jak największą i "różnorodną" grupę ludzi, bo tacy mają w przyszłości użytkować ten sprzęt. I dla tego powinny uczestniczyć w nim również "mniej zaawansowane osoby". Te osoby często wychwycą to, na co inni (nie Zbyszek
) nie zwrócą uwagi.
Poczytaj np. wątki z testów o ERGO CAM METER, czy o głowicach, boxach Auratona - przekonasz się, że nie tylko kilka osób aktywnie uczestniczy w testach.
Koledzy już wcześniej napisali, że testowanie tylko zmodyfikowanego sprzętu jest często formalnością, a producent tylko chce potwierdzić (ku naszej ucieszeKrzysztofS wrote: Tue Nov 25, 2025 10:43 pm Byłem też w temacie z testem sterowników do bramy (właśnie taki sobie wczoraj zamówiłem) ale tam też tylko trzy sensowne opisy z wrażeniami z instalacji i użytkowania![]()
), że jest OK.
Jak wyżej pisałem, to wcale nie musi być atutem przy wyborze testerów.![]()
Indywidualna opinia testera o sprzęcie jest ważna, ale - moim skromnym zdaniem - ważniejsze są suche fakty o niedomaganiach, brakach, błędach sprzętu i ewentualna propozycja poprawienia tego. Osobiście przy wyborze urządzeń (będących w "fazie wieku dziecięcego") nie chciałbym polegać na samych testach lecz na wnioskach po zakończeniu testów.KrzysztofS wrote: Tue Nov 25, 2025 10:43 pm
A piszę to dlatego, że jako początkujący w Supla sam szukam opinii użytkowników i chętnie je czytam aby się dowiedzieć czy warto kupić jakiś sprzęt czy nie.
Jeżeli nie chcesz nikogo urazić, to spełniasz jedną z podstawowych zasad tego forum.KrzysztofS wrote: Tue Nov 25, 2025 10:43 pm
... nie wiem jakie tu obowiązują zasady i nie chcę nikogo urazić ... i widzę, że jest fajna i pomocną społeczność, więc pozwoliłem sobie zadać pytanie i podzielić się moimi myślami, bo chciałbym tu zostać na dłużej![]()
![]()
Pewnym minusem (?) tego forum jest jego dynamika i wielość tematów, co często bywa trudne do ogarnięcia, ale właśnie sami forumowicze pomagają wzajemnie dawać sobie z tym radę!![]()
Pozwoliłem sobie na trochę długi wpis i być może to nie ja miałbym go poczynić, ale ...poczyniłem.![]()
Myślę, że wszyscy Cię serdecznie witamy!... i nie tylko Ciebie!
![]()
Reszta w punkt!