Witam.
Kupiłem kilkanaście miesięcy temu MEW-02 ETH. Zamontował go elektryk z uprawnieniami, działał z trzy miesiące i przestał wysyłać dane. Patrzę a tam świeci tylko jedna dioda od faz. Ponieważ licznik jest podpięty w rozdzielni w domu przed wyłącznikiem głównym, wyłączyłem całe napięcie na dom, zabezpieczeniem przedlicznikowym. Po załączeniu MEW-02 ETH zaczął działać, po dwóch dniach to samo. Brak wysyłania danych, dwie diody od faz nie świecą. Reklamuje urządzenie, zostaje wymienione na nowe. Nowe drugie urządzenie działa trzy miesiące i ta sama historia. Dostaje trzecie nowe urządzenie działa pięć miesięcy i znów to samo:( Mam już dość ciągłego wzywania elektryka (robiło to już dwóch różnych) rozpinania rozdzielni, demontażu i ponownym montażu MEW-02 ETH. Miał ktoś podobny przypadek? Co może być przyczyną tych awarii?
Oprogramowanie 25.02, napięcie w normie ok 228V.
MEW-02 ETH awarie co kilka miesięcy
-
Smrek
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Co prawda u mnie pierwszy raz ale dosłownie dziś miałem bardzo podobną sytuację, Mewka zawieszona od wczoraj(04.12), dioda statusowa świeciła ciagle i tylko dioda od trzeciej fazy(oczywiście zasilanie poprawne wszystkie 3F).
MEWka pomimio zawieszenia się pingowała się poprawnie i po WiFi i po ETH, ale niestety dopiero reset zasilania przywrócił ja do życia.
Od wczoraj nie zaraportowała także pobranej energii pomimo ciągłego poboru w okolicy 1kWh.
MEWka pomimio zawieszenia się pingowała się poprawnie i po WiFi i po ETH, ale niestety dopiero reset zasilania przywrócił ja do życia.
Od wczoraj nie zaraportowała także pobranej energii pomimo ciągłego poboru w okolicy 1kWh.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ale teraz wisi i nie działa, tak?
Znasz jego adres IP? (Można na routerze sprawdzić). Jeśli znasz to puść pinga I zobacz czy odpowiada.
Gdzie reklamowałeś? Bezpośrednio w Zamelu, czy u sprzedawcy?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Smrek
Reklamuje u sprzedawcy E-DOMUS.com.plklew wrote: Fri Dec 05, 2025 7:53 pmAle teraz wisi i nie działa, tak?
Znasz jego adres IP? (Można na routerze sprawdzić). Jeśli znasz to puść pinga I zobacz czy odpowiada.
Właśni elektryk zdemontował już i zapakowałem do wysyłki:( Więc nie sprawdzę pinga:(
Jest to strasznie wkurzająca sprawa:(
Są jakieś sugestie, pomysły co do powstawania problemu?
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Może jeszcze jak nie nadałeś to wyślij urządzenie bezpośrednio do Mirka, będzie dużo szybciej.Smrek wrote: Fri Dec 05, 2025 8:11 pmReklamuje u sprzedawcy E-DOMUS.com.plklew wrote: Fri Dec 05, 2025 7:53 pmAle teraz wisi i nie działa, tak?
Właśni elektryk zdemontował już i zapakowałem do wysyłki:( Więc nie sprawdzę pinga:(
Jest to strasznie wkurzająca sprawa:(
Są jakieś sugestie, pomysły co do powstawania problemu?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023