Integracja z Android TV

Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Robinson74 wrote: Sat Dec 13, 2025 10:55 pm Nie wiem, czy piszę w dobrym miejscu, bo ten temat wydaje się być głównie o sterowaniu głosowym.
A mnie chodzi o to, czy mając zainstalowaną aplikację Supla na telewizorze Google TV (np. Sony Bravia), można mieć na telewizorze wykresy zużycia prądu i ewentualnie inne dane dostępne w aplikacji na telefon?
Nie wiem, czy dobrze rozumiem. U mnie (na Xiaomi z Androidem) zainstalowana aplikacja działa dokładnie tak, jak na telefonie. Pilot z funkcją myszy i mogę wyklikać sobie co chcę. Także wykresy i inne dostępne dane. Od niedawna działa nawet układ poziomy, co na telewizorze wygląda naprawdę dobrze.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Robinson74 wrote: Sat Dec 13, 2025 10:55 pm Nie wiem, czy piszę w dobrym miejscu, bo ten temat wydaje się być głównie o sterowaniu głosowym.
A mnie chodzi o to, czy mając zainstalowaną aplikację Supla na telewizorze Google TV (np. Sony Bravia), można mieć na telewizorze wykresy zużycia prądu i ewentualnie inne dane dostępne w aplikacji na telefon?
Nie, to nie jest ani o apce Supli na tv ani o sterowaniu głosowym
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robinson74
Has thanked: 13 times
Been thanked: 6 times

OK. Dzięki. Nowy TV właśnie przyjechał, to zaraz zainstaluję Suplę,

Edycja: Bravia 9 nie znajduje aplikacji Supla. :(
Robinson74

Zibi_007 wrote: Sat Dec 13, 2025 11:32 pmU mnie (na Xiaomi z Androidem) zainstalowana aplikacja działa dokładnie tak, jak na telefonie. Pilot z funkcją myszy i mogę wyklikać sobie co chcę. Także wykresy i inne dostępne dane. Od niedawna działa nawet układ poziomy, co na telewizorze wygląda naprawdę dobrze.
Hmmm, pilot chyba ma funkcję myszy, bo w przeglądarce jestem w stanie klikać w różne linki i wprowadzać adresy w pasku adresu.
Jednak w przypadku okna logowania do Supli to nie chce działać. To znaczy jestem "sfocusowany" na polu do logowania, klikam OK na pilocie i powinna mi wyskoczyć klawiatura na ekranie TV. Niestety nie wyskakuje.
Podłączyłem jakąś klawiaturę zewnętrzną na USB, ale TV w ogóle jej nie widzi. Chyba że gdzieś w menu Bravii trzeba uaktywnić odpowiednią opcję, ale jeszcze tego nie znalazłem.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Robinson74 wrote: Fri Dec 19, 2025 8:23 am
Zibi_007 wrote: Sat Dec 13, 2025 11:32 pmU mnie (na Xiaomi z Androidem) zainstalowana aplikacja działa dokładnie tak, jak na telefonie. Pilot z funkcją myszy i mogę wyklikać sobie co chcę. Także wykresy i inne dostępne dane. Od niedawna działa nawet układ poziomy, co na telewizorze wygląda naprawdę dobrze.
Hmmm, pilot chyba ma funkcję myszy, bo w przeglądarce jestem w stanie klikać w różne linki i wprowadzać adresy w pasku adresu.
Jednak w przypadku okna logowania do Supli to nie chce działać. To znaczy jestem "sfocusowany" na polu do logowania, klikam OK na pilocie i powinna mi wyskoczyć klawiatura na ekranie TV. Niestety nie wyskakuje.
Podłączyłem jakąś klawiaturę zewnętrzną na USB, ale TV w ogóle jej nie widzi. Chyba że gdzieś w menu Bravii trzeba uaktywnić odpowiednią opcję, ale jeszcze tego nie znalazłem.
Nie mam Bravii. Na Xiaomi, LG, Samsungu i TLC (takie mam) działa normalnie podłączona klawiatura i mysz przez USB. Tylko na LG nie chce działać mysz i klawiatura na bluetooth. na pozostałych też działają normalnie. Może poszukaj pomocy na Forum użytkowników swojego TV. Pewnie nie jesteś pierwszy, który chce podłączyć jakieś akcesoria pod TV.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
edm
Been thanked: 2 times

Robinson74 wrote: Fri Dec 19, 2025 8:23 am Hmmm, pilot chyba ma funkcję myszy, bo w przeglądarce jestem w stanie klikać w różne linki i wprowadzać adresy w pasku adresu.
Sądzę że nie ma funkcji myszy. W przeglądarce pobranej oficjalnie ze sklepu Play TV to musi działać bo w przeciwnym przypadku byłoby to trochę bez sensu. Ale już z przeglądarką, której nie ma oficjalnie w/w sklepie, czyli z pobranej z zewnątrz i zainstalowanej z pendrive już nie koniecznie musi działać. Piszę to na podstawie własnych doświadczeń kilka lat temu, szukając optymalnej przeglądarki. Wygląda na to że apka na TV musi mieć "to coś".
Mam Sony Bravia ale już bardzo leciwy, chyba z android 7. Z klawiaturą bezprzewodową typu logitech K400 czy inną zwykłą oraz myszą na USB działa bez problemu. Mowa o prostych urządzeniach bez fajerwerków.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
Robinson74

OK, skombinuję inną klawiaturę i sprawdzę.
Ewentualnie poszukam info na jakimś forum Bravii.

Return to “Supla-device dla Linuxa (sd4linux)”