Nie wiem, czy dobrze rozumiem. U mnie (na Xiaomi z Androidem) zainstalowana aplikacja działa dokładnie tak, jak na telefonie. Pilot z funkcją myszy i mogę wyklikać sobie co chcę. Także wykresy i inne dostępne dane. Od niedawna działa nawet układ poziomy, co na telewizorze wygląda naprawdę dobrze.Robinson74 wrote: Sat Dec 13, 2025 10:55 pm Nie wiem, czy piszę w dobrym miejscu, bo ten temat wydaje się być głównie o sterowaniu głosowym.
A mnie chodzi o to, czy mając zainstalowaną aplikację Supla na telewizorze Google TV (np. Sony Bravia), można mieć na telewizorze wykresy zużycia prądu i ewentualnie inne dane dostępne w aplikacji na telefon?
Integracja z Android TV
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie, to nie jest ani o apce Supli na tv ani o sterowaniu głosowymRobinson74 wrote: Sat Dec 13, 2025 10:55 pm Nie wiem, czy piszę w dobrym miejscu, bo ten temat wydaje się być głównie o sterowaniu głosowym.
A mnie chodzi o to, czy mając zainstalowaną aplikację Supla na telewizorze Google TV (np. Sony Bravia), można mieć na telewizorze wykresy zużycia prądu i ewentualnie inne dane dostępne w aplikacji na telefon?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Hmmm, pilot chyba ma funkcję myszy, bo w przeglądarce jestem w stanie klikać w różne linki i wprowadzać adresy w pasku adresu.Zibi_007 wrote: Sat Dec 13, 2025 11:32 pmU mnie (na Xiaomi z Androidem) zainstalowana aplikacja działa dokładnie tak, jak na telefonie. Pilot z funkcją myszy i mogę wyklikać sobie co chcę. Także wykresy i inne dostępne dane. Od niedawna działa nawet układ poziomy, co na telewizorze wygląda naprawdę dobrze.
Jednak w przypadku okna logowania do Supli to nie chce działać. To znaczy jestem "sfocusowany" na polu do logowania, klikam OK na pilocie i powinna mi wyskoczyć klawiatura na ekranie TV. Niestety nie wyskakuje.
Podłączyłem jakąś klawiaturę zewnętrzną na USB, ale TV w ogóle jej nie widzi. Chyba że gdzieś w menu Bravii trzeba uaktywnić odpowiednią opcję, ale jeszcze tego nie znalazłem.
Nie mam Bravii. Na Xiaomi, LG, Samsungu i TLC (takie mam) działa normalnie podłączona klawiatura i mysz przez USB. Tylko na LG nie chce działać mysz i klawiatura na bluetooth. na pozostałych też działają normalnie. Może poszukaj pomocy na Forum użytkowników swojego TV. Pewnie nie jesteś pierwszy, który chce podłączyć jakieś akcesoria pod TV.Robinson74 wrote: Fri Dec 19, 2025 8:23 amHmmm, pilot chyba ma funkcję myszy, bo w przeglądarce jestem w stanie klikać w różne linki i wprowadzać adresy w pasku adresu.Zibi_007 wrote: Sat Dec 13, 2025 11:32 pmU mnie (na Xiaomi z Androidem) zainstalowana aplikacja działa dokładnie tak, jak na telefonie. Pilot z funkcją myszy i mogę wyklikać sobie co chcę. Także wykresy i inne dostępne dane. Od niedawna działa nawet układ poziomy, co na telewizorze wygląda naprawdę dobrze.
Jednak w przypadku okna logowania do Supli to nie chce działać. To znaczy jestem "sfocusowany" na polu do logowania, klikam OK na pilocie i powinna mi wyskoczyć klawiatura na ekranie TV. Niestety nie wyskakuje.
Podłączyłem jakąś klawiaturę zewnętrzną na USB, ale TV w ogóle jej nie widzi. Chyba że gdzieś w menu Bravii trzeba uaktywnić odpowiednią opcję, ale jeszcze tego nie znalazłem.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
edm
- Been thanked: 2 times
Sądzę że nie ma funkcji myszy. W przeglądarce pobranej oficjalnie ze sklepu Play TV to musi działać bo w przeciwnym przypadku byłoby to trochę bez sensu. Ale już z przeglądarką, której nie ma oficjalnie w/w sklepie, czyli z pobranej z zewnątrz i zainstalowanej z pendrive już nie koniecznie musi działać. Piszę to na podstawie własnych doświadczeń kilka lat temu, szukając optymalnej przeglądarki. Wygląda na to że apka na TV musi mieć "to coś".Robinson74 wrote: Fri Dec 19, 2025 8:23 am Hmmm, pilot chyba ma funkcję myszy, bo w przeglądarce jestem w stanie klikać w różne linki i wprowadzać adresy w pasku adresu.
Mam Sony Bravia ale już bardzo leciwy, chyba z android 7. Z klawiaturą bezprzewodową typu logitech K400 czy inną zwykłą oraz myszą na USB działa bez problemu. Mowa o prostych urządzeniach bez fajerwerków.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023