Moje ZWT198 jeszcze w podróży a jedyny egzemplarz jaki posiadam steruje piecem w domu, więc go nie ruszam bez potrzebyPatryk90 wrote: Sun Dec 14, 2025 10:48 pm @vajera - mam pytanko.
Doszedł do mnie w piątek ten termostat Avatto ZT198 z linku polecającego od Zibiego (dzięki). Wszystko w sumie działa i jak za 30 zł to nie ma się czego czepiać. Podczas testowania napotkałem pewien drobny ale czasem uciążliwy problem. Termostat ustawiony jako nadrzędny a podrzędny to TRV06. W GUI zaznaczone dwie flagi: Supla schedule i schedule manual. Bez tego głowica wyłącza się przy ustawianiu wartości na termostacie. Wydaje się, że działa. Jeśli z poziomu aplikacji wybieram program to jest ok. Przełącza się na ustawione np. 19 stopni. Jak kliknę teraz na ręczny, to wraca do ustawionej wcześniej wartości np. 22 stopni. I teraz to samo robię na termostacie. Naciskam na M, w Supli przechodzi na program a na termostacie ustawia się te programowe 19 stopni. I teraz jak ponownie nacisnę M to powinien wyjść z programu a tak nie robi. Przełącza się na chwilę na wewnętrzny program termostatu (teraz akurat 16 stopni) i zaraz wraca do 19 i programu w Supli. Mogę wyjść z tego trybu na termostacie strzałką w górę lub w dół ale wtedy zaczynam od tych 19 stopni programu i muszę znowu ustawić docelową (np. 22). Trochę to denerwujące ale da się żyć. Moje pytanie jest takie czy da się coś z tym zrobić? Bramkę mam 4MB bez logów ale jak będzie trzeba to zainstaluję z logami.
Podsumowując Twój opis - problemem jest to, że kolejne naciśnięcia M nie przełączają pomiędzy trybem harmonogramu a trybem ręcznym w termostacie Supla, tak?