Zamykanie (działanie) przez określony czas.

[email protected]

Witam wszystkich Potrzebuję ustawić otwieranie drzwi do kurnika na 18 s, ponieważ tyle czasu potrzebuje silnik na pełe otwarcie,a z tego co widze to pomiędzy 10 a 30 nie ma nic. Czy da się to jakoś gdzieś wpisać?
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Jakie urządzenie? Jaki soft?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

A tu roleta nie będzie bardziej pasować?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
andras
Been thanked: 4 times

Tak ja używam softu do rolet i pasuje
[email protected]

W takim razie kolejne pytanie laika. Jak zmienić funkcje z otwierania drzwi na roletę? W dostępnych funkcjach nie ma rolety. Czy to na etapie programowania trzeba zrobić?
djalex

Nadal nie podałeś jakie masz urządzenie i jaki tam jest soft. Tu nikt szklanej kuli nie posiada.
[email protected]

To jest płytka ESP 8266. Kiedyś wgrałem program po przez guigeneric czy jakoś tak. Do tego przekaźniki do załączania silnika .
djalex

Jeśli GG wygenerowałeś zaznaczając m.in. "rolety" to na stronie konfiguracyjnej ustawiasz odpowiednią ilość. Jeśli nie to musisz wygenerować na nowo dodając opcje rolet i wgrać.
[email protected]

Dzięki, sprawdzę i dam znać czy problem się rozwiąże.
[email protected]

Niestety poległem😭 Czy mógłby ktoś krok po kroku jak krowie na rowie napisać jak to zrobić. Kiedyś udało mi się uruchomić otwieranie i zamykanie tych drzwiczek, ale teraz zupełnie zapomniałem jak to było. Zacznę od tego , że mam płytkę Node MCU . Wygenerowałem i wgrałem soft przez GG. Oczywiście zaznaczyłem min rolety. Następnie połaczyłem się z siecią rozgłaszaną przez płytkę i wpisałem dane do wifi. Na tym moja wiedza się zakończyła. Urządzenie jest widoczne w mojej supli. Rozumiem, że muszę tak jak w poprzednim przypadku uzyć do tego przekaźników? Bardzo proszę o pomoc w tym temacie

Return to “Pomoc”