Heatpol nowy model grzałki wifi - test

LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Zgłasza się do testów 😁

- Fotowoltaika - jest
- Telefon z iOS - jest ( od dawna jestem w grupie sadowników 😉)
- chęć do testów - jest

Chętnie przetestuje Wasz produkt , co do montażu to wykonam go sam dokupię trójnik ( 2 x gwint wewnętrzny , 1x zewnętrzny ) - to pozwoli ocenić trudność montażu .
Co do zasilania to też nie będzie problemu gniazdo mam w pobliżu .

Wymiary grzejnika szerokość 550 mm , wysokość 1220 mm

IMG_0079.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kris.sg
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Ja też chętnie przetestuję, mam akurat grzejnik elektryczny w łazience, panele na gruncie 10kw.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
paabu

Nie zauważyłem wcześniej tego zaproszenia...
Ale wyników nie ma - może się jeszcze załapię.
Grzejniki są, fotowoltaika z nadwyżką jest, potrzeba jest.
Do Mew-01 się nie zapisałem, bo nie mam za bardzo gdzie uhaczyć.
heatpol_2025

Dzień dobry,

Mikołaj trochę spóźniony, ale w końcu się ogarnął ;) Ho, ho. ;)

Prosimy użytkowników:

CINAS
LUKISPAJDER
PATRYK 90
KRYCZKA
KRZYSZTOF S

o PW z informacją o mocy, kolorze, kształcie nakładki i oczywiście o dane kontaktowe.

Będziemy czekać na feedback. 8-)

Wszystkim Forumowiczom dziękujemy, a chętnych zapraszamy do sklepu: https://heatpol.pl/sklep/

Z życzeniami Wesołych Świąt!

Heatpol
kris.gie
Has thanked: 1 time

Gratulacje dla zwycięzców :)
cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Widzę iż będzie prezent pod choinkę , kurier już odebrał przesyłkę : )
LukiSpajder

Ja szykuje się do zmiany zaworków grzejnika tak aby można było zamontować grzałkę . Czekam mnie trochę pracy od wypuszczenia wody z układu po przez wy lutowanie końcówki i montaż nowych zaworów .
Ta więc będzie pełen info dla osób które chciały by zamontować grzałkę a nie mają przystosowanego grzejnika - w sumie to ja już kilka razy się przymierzałem aby zamontować grzałkę ale ze względu na brak trójników odkładałem to a teraz jak zostałem wybrany do testów to zostanie to przerobione😁👍

Jeśli przyjdą części jutro to będę działa 😁

Także jak pojawi się grzałka testowa w przyszły tygodniu to będzie wszystko przygotowane na montaż i testy 😁👍
LukiSpajder

Dzień Dobry

Wczoraj dostałem zestaw testowy dostarczony przez firmę kurierską DPD ( tak na marginesie moja ulubiona )

Myślałem że ten sterownik jest większy a tu takie zgrabne maleństwo . Podziękowania dla firmy Heatpol za to że otrzymałem zestaw bez kabla . Gdzie pytając, czy jest to możliwe? W wiadomości prywatnej zrozumiałem że to nie było przewidziane w zestawie testowym
ale …

W odpowiedzi dostałem cytuje :

"Będzie Pan zadowolony"
Zrobimy wersję bez kabla, jak szaleć, to szaleć

Także jestem pewnie, że obsługa klienta w tej firmie jest na wysokim poziomie jeśli do testera jest takie podejście to co dopiero przy zakupie produktu i ewentualnej potrzebie pomocy przed i po zakupowej .

Wszystko przyszło wczoraj tj. grzałka jak i zaworki z trójnikiem ale mino sprawdzenia przed zgłoszeniem się do testów jak i przejrzenia wielu materiałów z montażu grzałek. Że można to zrobić u mnie. Plus potwierdzeniem było wybranie mnie do grona testerów gdzie zamieściłem zdjęcie jak i opis montażu. Ale …..jest pewien problem grzałka nie przejdzie przez półśrubunek 1/2 cala DN15 grzałka musi być wkręconą bezpośrednio w grzejnik. Tu nie może być zastosowany trójnik do grzałki bo gdy jest gwint zewnętrzny 1/2 to średnica jest w środku 15 mm a grzałka potrzebuje ok 19 mm. Czyli wszyscy Ci którzy mają podłączenie jak ja nie zaadoptują tej grzałki. Czyli podłączony grzejnik pod dwa wejścia od dołu.

I tak parafrazując ten materiał
https://www.youtube.com/watch?v=sDFlkdhrqOM

Nie będę testował – mam silną wolę nie będę testował
Tylko otworze pooglądam , wyjmę z foli – mam silną wole nie będę testował
Tylko napisze na olx czy oferta używanego grzejnika aktualna – mam silną wole nie będę testował
Spojrzę może przenieś zaworek na górę , rozkuć ścianę w wiatrołapie- – mam silną wole nie będę testował
Może odkręcę grzejnik ale nie – mam silną wole nie będę testował

Za tą silną wole coś mi się należy jakiś test ;) :D
Tak więc coś wykombinuje aby przeprowadzić testy :-)
Jeśli się mylę w kwestii montaż to proszę o sprostowanie chodzi o grzejnik z gwintem 1/2 cala
LukiSpajder

Dobra testy rozpoczęte zacznę od końca kilka rzutów ekranu :
Cdn co i jak poszło 😉😁
KrzysztofS
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

LukiSpajder wrote: Sun Dec 21, 2025 6:12 pm Dobra testy rozpoczęte zacznę od końca kilka rzutów ekranu :
Cdn co i jak poszło 😉😁
Szczęściarz ;) Ja to nawet jeszcze info o wysyłce nie fostałem :(

Return to “Nowości”