Upewnij się przy cytowaniu, że treść, którą cytujesz znajduje się pomiędzy znacznikami "" - tak, jak zrobiłem to w tym poście. Teraz ciężko się jest połapać co cytujesz.darjan123 wrote: Sun Dec 28, 2025 9:55 pmJest to czujnik ruchu który był w linku od Ciebie wraz z podanymi przez Ciebie logami.Próbowałeś ustawić ten autoset w GUI, o którym pisałem?
Pamiętaj, że niekoniecznie musi to zadziałać, bo czujnik ma swój wewnętrzny czas, po którym raportuje brak ruchu,
Miałeś podać dokładne dane tego czujnik (ID). @vajera może wtedy sprawdzić, czy oferuje on jakiekolwiek dodatkowe ustawienia (w tym czasu zadziałania).
Nie bardzo rozumiem gdzie w GUI mam to ustawić, ponieważ czujnik jest w bramce Z2S.
Bramki jeszcze nie rozgryzłem, aczkolwiek wszystkie graty Zigbee które kupiłem do testów ładnie się logują.
No to jeszcze raz po kolei. W moim poście była mowa o czujniku ruchu, który przedstawia się jako _TZ3000_lf56vpxj.
To, że wygląda tak samo, nie oznacza, że ma ten sam identyfikator.
GUI to interfejs, który widzisz po wpisaniu adresu IP bramki do przeglądarki.
Tam zobaczysz też odpowiednie zakładki.
Przejdź do zakładki "Zigbee channels" i tam ustaw to "autoset" dla swojego czujnika.