Nikt tutaj się nie poddaje tak łatwo, wręcz przeciwnievajera wrote: Mon Dec 15, 2025 7:02 pmNie poddawaj się tak łatwojdamian456 wrote: Mon Dec 15, 2025 6:59 pmA więc tak. Tym razem dodało czujnik bez problemu. Dodało 3 kanały, z tym, że T/H odczytuje prawidłowo, SOIL MOISTURE nic nie odczytuje, jest jeszcze kanał "WATER ALARM". Chyba odpuszczę sobie ten czujnik bo "za cienki" na to jestem. Ale dzięki za pomoc.vajera wrote: Mon Dec 15, 2025 11:32 am
TCC jest standardowo dostępny w Full GUI i w Developer GUI, można go też uruchomić jako pojedynczą zakładkę z poziomu konsoli.
Udało Ci się sparować ten czujnik z wersją 0.9.202?Wilgotność gleby może wymagać czasu na pomiar - zresztą możesz ustawić ten czas w TCC. No i zakładam, że wsadziłeś go w jakąś doniczkę?
Mam takie obserwacje z tym czujnikiem, mam 2 szt. Soil moisture nie pokazuje nic, T/H - temperatura OK, natomiast wilgotność trochę wariuje. Bawilem się TCC i przy kalibracji Soil moisture, zmienia się również H wilgotność. Niestety przy kanale Soil moisture nie udało mi się nic wyświetlić. Paruje się u mnie bez problemu.