Gniazdko WiFi sterowane trmostatem

lukpio3

Cześć,
Próbowałem sam szukać ale niestety nic nie znajduję. Może da się zaadaptować jakieś rozwiązanie innej firmy. Potrzebuję słuchajcie gniazdko WiFi, które będę w stanie zobaczyć w aplikacji Supla. Nie chcę już instalować żadnych innych aplikacji. I ok, takie gniazdka są, w sensie przejściówki. Ale moje gniazdko musi mieć jeszcze jeden kluczowy element. Czujnik temperatury. Chcę nim sterować z telefonu jako opcja ale samo gniazdko ponadto ma być sterowane temperaturą pomieszczenia. Gdy ta spadnie np poniżej iluś stopni, załączy się piec olejowy który ogrzeje pomieszczenie i jak temperatura przekroczy ustawioną wartość, piec się wyłączy. Piec oczywiście będzie podłączony do tego gniazdka, tzn nie tyle piec co jego sterownik który go załącza. Widziałem takie gniazdka firmy Tuya ale tam z kolei jest dodatkowa aplikacja a już mam tych aplikacji różnych w telefonie kilka. Nie chcę instalować kolejnej. W supli jak dotąd mam najwięcej funkcjonalności i w tą stronę chcę iść. Pomoże ktoś?
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Oryginalnych urządzeń Supla tego typu nie ma.
Bywały przeróbki na allegro, ale to niebezpieczne i odradzam kupowanie takich wynalazków.

Może na ZigBee coś znajdziesz? Na forum jest dział cały o bramce ZigBee do Supli
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
lukpio3

Kurcze, szkoda. Ja nie wiem, czy ta supla już się nic nie rozwija? Przecież tego typu inteligentne gniazdka ma masa producentów. A supla jakby stanęła w miejscu. Tak jak pamiętam były jakieś rozwiązania kilka lat temu tak dalej jest to samo i nic nie pojawia się nowego i nie idzie do przodu.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

lukpio3 wrote: Thu Jan 08, 2026 5:12 pm Kurcze, szkoda. Ja nie wiem, czy ta supla już się nic nie rozwija? Przecież tego typu inteligentne gniazdka ma masa producentów. A supla jakby stanęła w miejscu. Tak jak pamiętam były jakieś rozwiązania kilka lat temu tak dalej jest to samo i nic nie pojawia się nowego i nie idzie do przodu.
Aby elektronika takiego urządzenia była bezpieczna, nie ma szans aby zmieściła się w gniazdko. Nie spotkałem inteligentnego gniazdka z możliwością podłączenia czujnika temperatury - podaj link do tego od Tuya.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
lukpio3

Proszę bardzo: https://www.acurel.eu/product-pol-7143- ... -WIFI.html

Takich rozwiązań jest o wiele więcej.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Ok, to jest typowy termostat. Zerknij w takim razie na AURATON Heater Controller. To jest rozwiązanie dla Ciebie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

lukpio3 wrote: Thu Jan 08, 2026 5:12 pm Kurcze, szkoda. Ja nie wiem, czy ta supla już się nic nie rozwija? Przecież tego typu inteligentne gniazdka ma masa producentów. A supla jakby stanęła w miejscu. Tak jak pamiętam były jakieś rozwiązania kilka lat temu tak dalej jest to samo i nic nie pojawia się nowego i nie idzie do przodu.
Dla Ciebie propozycja. Kup dowolne gniazdko Zigbee, do tego termometr też na Zigbee, idź do działu z mojej stopki, a tam Ci wyjaśnimy, jak zrobić bramkę i to wszystko w kilka minut ustawić.

Poleciłbym Ci także SGW-01 i THW-01 oraz spięcie tego reakcjami (ale podobno gniazdka wyprzedały się na pniu i dostępne będą od lutego).
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
lukpio3

Wygląda fajnie. Do tego trzeba jeszcze widzę dokupić monitor ale to spoko, nie mam z tym problemu.

Return to “Pomoc”