Cześć,
Próbowałem sam szukać ale niestety nic nie znajduję. Może da się zaadaptować jakieś rozwiązanie innej firmy. Potrzebuję słuchajcie gniazdko WiFi, które będę w stanie zobaczyć w aplikacji Supla. Nie chcę już instalować żadnych innych aplikacji. I ok, takie gniazdka są, w sensie przejściówki. Ale moje gniazdko musi mieć jeszcze jeden kluczowy element. Czujnik temperatury. Chcę nim sterować z telefonu jako opcja ale samo gniazdko ponadto ma być sterowane temperaturą pomieszczenia. Gdy ta spadnie np poniżej iluś stopni, załączy się piec olejowy który ogrzeje pomieszczenie i jak temperatura przekroczy ustawioną wartość, piec się wyłączy. Piec oczywiście będzie podłączony do tego gniazdka, tzn nie tyle piec co jego sterownik który go załącza. Widziałem takie gniazdka firmy Tuya ale tam z kolei jest dodatkowa aplikacja a już mam tych aplikacji różnych w telefonie kilka. Nie chcę instalować kolejnej. W supli jak dotąd mam najwięcej funkcjonalności i w tą stronę chcę iść. Pomoże ktoś?
Gniazdko WiFi sterowane trmostatem
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Oryginalnych urządzeń Supla tego typu nie ma.
Bywały przeróbki na allegro, ale to niebezpieczne i odradzam kupowanie takich wynalazków.
Może na ZigBee coś znajdziesz? Na forum jest dział cały o bramce ZigBee do Supli
Bywały przeróbki na allegro, ale to niebezpieczne i odradzam kupowanie takich wynalazków.
Może na ZigBee coś znajdziesz? Na forum jest dział cały o bramce ZigBee do Supli
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
lukpio3
Kurcze, szkoda. Ja nie wiem, czy ta supla już się nic nie rozwija? Przecież tego typu inteligentne gniazdka ma masa producentów. A supla jakby stanęła w miejscu. Tak jak pamiętam były jakieś rozwiązania kilka lat temu tak dalej jest to samo i nic nie pojawia się nowego i nie idzie do przodu.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Aby elektronika takiego urządzenia była bezpieczna, nie ma szans aby zmieściła się w gniazdko. Nie spotkałem inteligentnego gniazdka z możliwością podłączenia czujnika temperatury - podaj link do tego od Tuya.lukpio3 wrote: Thu Jan 08, 2026 5:12 pm Kurcze, szkoda. Ja nie wiem, czy ta supla już się nic nie rozwija? Przecież tego typu inteligentne gniazdka ma masa producentów. A supla jakby stanęła w miejscu. Tak jak pamiętam były jakieś rozwiązania kilka lat temu tak dalej jest to samo i nic nie pojawia się nowego i nie idzie do przodu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
lukpio3
Proszę bardzo: https://www.acurel.eu/product-pol-7143- ... -WIFI.html
Takich rozwiązań jest o wiele więcej.
Takich rozwiązań jest o wiele więcej.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Ok, to jest typowy termostat. Zerknij w takim razie na AURATON Heater Controller. To jest rozwiązanie dla Ciebie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
Dla Ciebie propozycja. Kup dowolne gniazdko Zigbee, do tego termometr też na Zigbee, idź do działu z mojej stopki, a tam Ci wyjaśnimy, jak zrobić bramkę i to wszystko w kilka minut ustawić.lukpio3 wrote: Thu Jan 08, 2026 5:12 pm Kurcze, szkoda. Ja nie wiem, czy ta supla już się nic nie rozwija? Przecież tego typu inteligentne gniazdka ma masa producentów. A supla jakby stanęła w miejscu. Tak jak pamiętam były jakieś rozwiązania kilka lat temu tak dalej jest to samo i nic nie pojawia się nowego i nie idzie do przodu.
Poleciłbym Ci także SGW-01 i THW-01 oraz spięcie tego reakcjami (ale podobno gniazdka wyprzedały się na pniu i dostępne będą od lutego).
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
lukpio3
Wygląda fajnie. Do tego trzeba jeszcze widzę dokupić monitor ale to spoko, nie mam z tym problemu.