tak to jest jak się pisze z telefonu to ten słownik czasami zaczyna odwalac takie akcje ze z tego wychodzi bełkot a mój błąd nie spojrzałem co napisałemZibi_007 wrote: Sat Jan 10, 2026 1:40 pmAd. 1. Po co? Patrz ad. 2.myxhir wrote: Sat Jan 10, 2026 11:54 amTeraz jak masz zalogowane w supli to musiszQLQ wrote: Sat Jan 10, 2026 11:48 am Super. Dopiero znalazłem temat. Wgrałem soft Z2S_Gateway.ino.merged.8MB.OTA.no_logs.bin na C6 WROOM 8MB. Bramka zalogowana w Supla Jako Gateway sensors notifications".
Jak dodać nowe urzadzenie Zigbee ?W zakładce "zigbee devices" się pojawi urządzenie? Rozumiem , że dioda ma być na zielono. I co dalej. Nie mogę znaleźć bo strasznie dużo wątków .
1. wejść na adres IP bramki
2. potem zakładka zigbee settings i musisz mieć przełącznik pariring na pewno tak aby był na zielono - równocześnie dioda bramki będzie na zielono
3. Wówczasz parowanie na urządzeniu zigbee zgodnie z wytycznymi danego urządzenia
4. Bramka rozpocznie parowanie i dioda jeśli jest RGB zmieni się na białą a potem albo na zielono albo czerwono
4. Jeśli dioda jest na zielono to oki
5. Jeśli na czerwono to musisz dodać info co to za urządzenie z zakładki zigbee settings z pola pasy hindi g results
Może potem dodam taką instrukcje dodawania urzadzen
Nazwy urządzeń można zmieniać z zakładki zigbee devices ale aby ta była widoczna w zakładce gateway zmień GUI na standard, i potem zrób restart bramki
Ad. 2. Wystarczy reset bramki albo naciśnięcie na przycisk boot - efekt ten sam
Ad. 4. Dla mnie ewidentnie ta dioda świeci na niebiesko (i chyba taki był zamiar autora bramki)
Ad. 5. Pole nazywa się „Last binding result”.
Poza tym prawie dobrze![]()
Proponuję zacząć tutaj viewtopic.php?t=17672
Reset bramki prawda tez starczy.
Mi sie zawsze wydawało że ten kolor to biały taki jak w momencie gdy bramka nie jest połączona. Może za mało niebieskiego w niebieskim