moje czasy na endpoint 1 są między 150 a 300 (w zależności od okna) i sprawdziłem ze stoperem, że zgadza czas z tym co wpiszę (10*liczba sekund)vajera wrote: Sun Jan 18, 2026 3:01 pmOK, czyli tylko endpoint 1 jest obecny, a więc ten czas jest wspólny dla otwarcia i zamknięcia.Jarek wrote: Sun Jan 18, 2026 1:04 pmdla pewności: zmieniam cyferkę 1-2 tutaj:vajera wrote: Sun Jan 18, 2026 9:41 am To ja już chyba wiem, w czym może być problem u jak go rozwiązać (chyba;) ):
1. To konkretny manufacturer_name (_TZ3218_zhg356le) jest totalnie nieobecny w sieci (po wpisaniu nazwy w Google wyskakują dwie! strony - obie z ...forum.supla.org;) ) - dlatego nie byłem w stanie zidentyfikować jego wszystkich funkcji.
2. Czasy kalibracji ustawiane w Cloud aktualnie nie są wykorzystywane w bramce Z2S.
3. Podejrzewam, że ten Twój model ma 2 czasy kalibracji (open/close) - w GUI oprócz tego parametru Tuya motor jest też parametr Tuya calibration time - spróbuj go odczytać dla endpoint = 1 i endpoint = 2.
4. Miałbym również prośbę o taki test - ustaw na jednym urządzeniu ten parametr z pkt. 3, ale daj różne wartości dla endpoint 1 i 2 i sprawdź stoperem czy mam rację, co od czasu otwarcia i zamknięcia? Ta wiedza przyda się Tobie a jednocześnie może pomóc innym użytkownikom bramki![]()
Clusters&Attributes
1/2
Endpoint id
przy odczycie Tuya Calibration Time dla endpoint 2 (sprawdziłem 3 urządzenia):
Command result
Reading attribute successful!
Data value is 65508(0xFFE4)
Data type is U16(0x21)
Data size is 0x2
albo tak:
Command result
Data value is 41750(0xA316)
Data type is U16(0x21)
Data size is 0x2
albo tak:
Command result
Data value is 62106(0xF29A)
Data type is U16(0x21)
Data size is 0x2
próba zapisu Tuya Calibration Time dla endpoint 2 wygląda tak:
Command result
Device data query failed - try to wake it up first!
Czasy są podawane w sekundach, te Twoje są kosmiczne duże - wpisz na próbę 30 albo 60?
EDIT - Ty podałeś czasy dla EP2, którego pewnie nie ma, stąd te dziwne wartości. Jak to wygląda dla EP1?
natomiast powyżej opisałem próby z endpoint 2: odczytuję te duże wartości z endpoint 2 a zapisać na nim nie mogę czyli pewnie to co odczytuję to jakieś losowe śmieci