Sonoff POW Elite 20A (POWR320D)
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Ten moduł jest troche problematyczny ponieważ jest tam przekaźnik bistabilny z dwoma cewkami który załączany jest impulsem przez co cięzko jest kontolować jego stan a nasza biblioteka SD, chyba nie wspiera jeszcze takiego relay'a. Zasilanie takiego przekaźnika nostop powoduje że strasznie sie grzeje co może doprowadzić do jego awarii.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Zgadza się, tam jest przekaźnik bistabilny (podobnie w THR320). Wydaje mi się, że dałoby się to obejść ale wymaga napisania softu. Jeszcze nie naszło mnie na to bo nie był mi potrzebny 
YoMan
To by był kolejny po "magic switch"YoMan wrote: Mon Jan 26, 2026 8:23 pm Zgadza się, tam jest przekaźnik bistabilny (podobnie w THR320). Wydaje mi się, że dałoby się to obejść ale wymaga napisania softu. Jeszcze nie naszło mnie na to bo nie był mi potrzebny![]()
Sam też nie potrzebuję, ale temat ciekawy. Wydaje mi się, że była już dyskusja o tym na Forum, ale nie potrafię na szybko (z telefonu) tego odnaleźć. No chyba, że mi się fora pomyliły
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie kuś
A na poważnie... nie trafiło mi sie żadne urządzenie na 20A żeby z tym walczyć. Wszystkie "zwykłe" komercyjne urządzenia w 99% mieszczą sie w 3500W wiec przydatność robi sie niszowa. Odpowiada to standardowym domowym zabezpieczeniom 16A.
YoMan