Udostępnianie Rodzinie

tcp

pzygmunt wrote: Sun Aug 18, 2019 5:55 pm W rządzeniu musisz zmienić lokalizację na tą utworzoną.
Czy urządzenie może być przypisane do tylko do jednej lokalizacji ?
SzymaneK

tcp wrote: Thu Sep 03, 2020 11:52 am
pzygmunt wrote: Sun Aug 18, 2019 5:55 pm W rządzeniu musisz zmienić lokalizację na tą utworzoną.
Czy urządzenie może być przypisane do tylko do jednej lokalizacji ?
Tak.
OXY

SzymaneK wrote: Mon Jan 13, 2020 8:20 am A jak wygląda sprawa udostępniania lokalizacji pomiędzy dwoma użytkownikami którzy mają własne "suple" czy można udostępnić lokalizację tak żeby pojawiła się u drugiego użytkownika wśród jego własnych...?

Pozdrawiam SzymaneK
Czy coś się zmieniło?
Chciałbym licznik MEW udostępnić 3 różnym klientom użytkownikom którzy mają swoje konta SUPLA...
Jak to zrobić? Proszę o pomoc i wsparcie
Preußen
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

OXY wrote: Wed Feb 07, 2024 2:09 pm
SzymaneK wrote: Mon Jan 13, 2020 8:20 am A jak wygląda sprawa udostępniania lokalizacji pomiędzy dwoma użytkownikami którzy mają własne "suple" czy można udostępnić lokalizację tak żeby pojawiła się u drugiego użytkownika wśród jego własnych...?

Pozdrawiam SzymaneK
Czy coś się zmieniło?
Chciałbym licznik MEW udostępnić 3 różnym klientom użytkownikom którzy mają swoje konta SUPLA...
Nie udostępnisz na inne konta. Osoby, którym chcesz udostępnić danego MEWa muszą być zalogowani w aplikacji przy pomocy adresu e-mail na którym jest urządzenie. Wtedy udostępniasz lokalizację w którym znajduje się MEW-01.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
local

OXY wrote: Wed Feb 07, 2024 2:09 pm

Pozdrawiam SzymaneK
Czy coś się zmieniło?
Najprościej będzie dodać Twoje konto w ich aplikacjach i dać dostęp do lokalizacji z wybranym modułem.
Później tylko klient przełącza się między kontami klikając w prawym górnym rogu aplikacji.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
h/@p#c2YT5-*!T(Fbho

Serio ? Mam udostępnić swój login i hasło do portalu by móc "udostępnić" urządzenie z supli ? To nie "udostępnianie" a brak bezpieczeństwa i brak udostępniania.
Coś się zmieniło ?
lukfud
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

h/@p#c2YT5-*!T(Fbho wrote: Wed Jan 28, 2026 3:08 pm Serio ? Mam udostępnić swój login i hasło do portalu by móc "udostępnić" urządzenie z supli ? To nie "udostępnianie" a brak bezpieczeństwa i brak udostępniania.
Coś się zmieniło ?
Jako takiego mechanizmu udostępniania urządzeń/kanałów w Supli nie ma. Możesz tylko zarejestrować czyjś telefon na swoim koncie i przypisać mu Access ID, który ma dostęp tylko do wybranej lokalizacji w której znajduje się wybrane urządzenie/kanał.
Żadnych haseł nie trzeba nikomu przekazywać.
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
h/@p#c2YT5-*!T(Fbho

Ta odpowiedź to generator pytań, tak zrozumiałem ją. Dzięki za odpowiedź i czekam na dalsze wytyczne.

> Możesz tylko zarejestrować czyjś telefon na swoim koncie
jakaś instrukcja/film ?
> i przypisać mu Access ID
Czyli ta osoba przypisze AccessID do mojego numeru telefonu.
>, które ma dostęp tylko do wybranej lokalizacji w której znajduje się wybrane urządzenie/kanał.
Brzmi że udostępnienie jest na wszystkie urządzenia, czyli ta osoba powinna każde urządzenie w supli rejestrować jako inna lokalizacja, pod innym miastem by móc w przyszłości komuś móc udostępnić wybrane urządzenie ?
> Żadnych haseł nie trzeba nikomu przekazywać.
A dlaczego mam podawać numer telefonu, w mojej aplikacji jestem pod e-mailem z hasłem i nie mam podanego numeru telefonu, jak to ma zadziałać.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

h/@p#c2YT5-*!T(Fbho wrote: Wed Jan 28, 2026 3:21 pm Ta odpowiedź to generator pytań, tak zrozumiałem ją. Dzięki za odpowiedź i czekam na dalsze wytyczne.

> Możesz tylko zarejestrować czyjś telefon na swoim koncie
jakaś instrukcja/film ?
> i przypisać mu Access ID
Czyli ta osoba przypisze AccessID do mojego numeru telefonu.
>, które ma dostęp tylko do wybranej lokalizacji w której znajduje się wybrane urządzenie/kanał.
Brzmi że udostępnienie jest na wszystkie urządzenia, czyli ta osoba powinna każde urządzenie w supli rejestrować jako inna lokalizacja, pod innym miastem by móc w przyszłości komuś móc udostępnić wybrane urządzenie ?
> Żadnych haseł nie trzeba nikomu przekazywać.
A dlaczego mam podawać numer telefonu, w mojej aplikacji jestem pod e-mailem z hasłem i nie mam podanego numeru telefonu, jak to ma zadziałać.
Gdzie tu widzisz informację o podawaniu numeru telefonu?

Napisz krótko co i dlaczego chcesz osiągnąć (tylko nie pisz "chcę udostępnić urządzenie komuś innemu"). Opisz krótko sytuację, co, gdzie, komu, dlaczego - łatwiej będzie doradzić, bo SUPLA ma kilka różnych mechanizmów udostępniania
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Aby dodać nowy telefon podajesz tej osobie tylko maila, ta osoba instaluje suple podaje adres.

Ty musisz przed tym włączyć dodawanie smartfonów.
Później tworzysz identyfikator i wskazujesz do jakich lokalizacji ma mieć dostęp, przypisujesz identyfikator do smartfona

Inne opcja to Supla call, osoba dzwoni na numer i wykonuje się to co ustawisz - otwieranie brany. Tam musisz autoryzować z jakich numerów kto ma dzwonić, czyli jak ktoś poda innemu numer Supla call to nie wykorzysta tego, jeżeli jego numer nie jest autoryzowany.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/

Return to “Pomoc”