Brak powiadomień z termometra THW

bartlomiej1987

Dzień dobry,
Ustawilem w supla cloud termometr , że jak przekroczy 30 stopni , zeby przyszło powiadomienie. Gdzie ono przychodzi ?
Bo nigdzie nie mam żdanego komunikatu.
Ustawienia mam jak w załaczniku.

Dziekuje
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kiler88
Been thanked: 1 time

W aplikacji na telefon który ma przypisany Identyfikator Dostępu #2.

Przy tych ustawieniach przyjdzie kiedy temperatura wzrośnie z poniżej 30 st. C powyżej 30 st. C i nie przyjdzie ponownie dopóki nie spadnie poniżej 20 st C i wzrośnie ponownie powyżej 30 st. C.

Mylący jest komunikat "Temperatura spadła", może chcesz osiągnąć coś innego?
bartlomiej1987

Ale nic nie przychodzi na tą aplikacje.
Wchodzę w historie powiadomień i też nic nie ma.

Komunikat trochę mylący ,bo łatwiej było nam "podgrzać" ten czujnik żeby przekroczyło tą temperaturę , a komunikatu już nie zmieniłem.

Co mam teraz zrobić ?
Może ktoś mi wysłać screena jak takie powiadomienie wygląda ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

bartlomiej1987 wrote: Thu Jan 29, 2026 11:37 am Ale nic nie przychodzi na tą aplikacje.

Komunikat trochę mylący ,bo łatwiej było nam "podgrzać" ten czujnik żeby przekroczyło tą temperaturę , a komunikatu już nie zmieniłem.

Co mam teraz zrobić ?
Normlanie wyskakuje jako powiadomienie na telefonie, analogicznie jak z innych aplikacji.
Sprawdź ustawienia w aplikacji SUPLA, czy są włączone uprawnienia dla powiadomień.

Natomiast u Ciebie kluczowe jest:
1. Przy tak ustawionym warunku, temperatura musi spaść poniżej 20 stopni, dopiero potem wzrosnąć powyżej 30 -> poleci powiadomienie.
2. Powiadomienie poleci na telefony przypisane do "Identyfikator Dostępu #2" <- sprawdź w Cloud czy Twój smartfon ma przypisany Identyfikator Dostępu #2.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
kiler88

A aplikacja na telefonie ma uprawnienia do powiadomień?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by kiler88 on Thu Jan 29, 2026 11:46 am, edited 1 time in total.
bartlomiej1987

klew wrote: Thu Jan 29, 2026 11:40 am
bartlomiej1987 wrote: Thu Jan 29, 2026 11:37 am Ale nic nie przychodzi na tą aplikacje.

Co mam teraz zrobić ?
Normlanie wyskakuje jako powiadomienie na telefonie, analogicznie jak z innych aplikacji.
Sprawdź ustawienia w aplikacji SUPLA, czy są włączone uprawnienia dla powiadomień.

Natomiast u Ciebie kluczowe jest:
1. Przy tak ustawionym warunku, temperatura musi spaść poniżej 20 stopni, dopiero potem wzrosnąć powyżej 30 -> poleci powiadomienie.
2. Powiadomienie poleci na telefony przypisane do "Identyfikator Dostępu #2" <- sprawdź w Cloud czy Twój smartfon ma przypisany Identyfikator Dostępu #2.
A jak to ma wyglądać w Cloud ? "2. Powiadomienie poleci na telefony przypisane do "Identyfikator Dostępu #2" <- sprawdź w Cloud czy Twój smartfon ma przypisany Identyfikator Dostępu #2."

Mógłbyś mi screena wyslać?
kiler88

W cloud wejdź w Identyfikatory dostępu i później w Identyfikator Dostępu #2, a na dole po prawej stronie zobaczysz Aplikacje klienckie, sprawdź czy jest tam telefon który ma dostawać powiadomienia.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

W Cloud w górnym pasku masz zakładkę ,,Smartfony" wchodzisz w nią i jeśli masz więcej niż jedne smartfon dodany do konata to szukasz swojego(czyli tego na którym chcesz mieć powiadomienia) i tu w ID dostępu musi widnieć Identyfikator Dostępu #2.
Jeśli jest inny klikasz na zielony kafelek, wtedy zmieni się na żółty i klikasz aktualny ID i powinna pokazać ci się lista z dostępnymi i wtedy wybierasz Identyfikator Dostępu #2 i zapisujesz.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023

Return to “Ogólna dyskusja”