Powiadomienia na własnej instalacji

Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

edm wrote: Mon Jan 26, 2026 8:36 pm
maarekk wrote: Sat Jan 24, 2026 11:41 am Używam, głównie do czujki ruchu. Ale można też do powiadomień włączono/wyłączono ( obsługa kotła )... Czujki zigbee przez bramkę... Opóźnienie 3sek?... od zdarzenia... to według mnie nic... chyba, że system alarmu w banku :) , zresztą powiadomienia z chmury supli teź nie mają prędkości światła... Dla mnie działa spoko... i pozwala spokojnie czekać na firmowe.
Doprecyzuj proszę. Do pushover używasz suplascripts?. Pytałem Ai o pushover w supla. I namiętnie kieruje mnie do supla cloud. Tyle że ja tu nie widzę takiej możliwości. Co prawda o suplascripts też wspomina, ale to inny temat.
W Supla Scripts przy tworzeniu sceny masz możliwość ustawienia powiadomień pushover.
Odkąd są powiadomienia w cloud, to nie korzystam, ale kiedyś działałem tylko na nich.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Myślę, że warto się chwilę wstrzymać. Do dwóch tygodni będę wiedział czy temat uda się szybko ogarnąć w oparciu o nowy koncept czy jednak push dla prywatnych instancji musi czekać na realizację pierwotnego projektu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
edm
Been thanked: 2 times

Zibi_007 wrote: Mon Jan 26, 2026 8:50 pm W Supla Scripts przy tworzeniu sceny masz możliwość ustawienia powiadomień pushover.
Odkąd są powiadomienia w cloud, to nie korzystam, ale kiedyś działałem tylko na nich.
To że w Supla Scripts jest wiem. Lecz temat dotyczy supla cloud. Zmyliło mnie Ai, które na pytanie dot. pushover jakiś czas temu usilnie kierowało mnie do supla cloud. Przykład screen poniżej. No ale nic takiego w supla cloud nie znalazłem. Przed chwilą zadałem ponownie to samo pytanie Ai i już nie wspomina o supla cloud, także uczy się ;). Trochę poza tematem, kiedyś korzystałem z automate. Fajne to było, umożliwiało na ustawienie treści własnych powiadomień głosowych.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

edm wrote: Mon Jan 26, 2026 9:31 pm
Polecam pisać aby sieć przeszukał. Wtedy często przestaje zmyślać
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
edm
Been thanked: 2 times

pzygmunt wrote: Mon Jan 26, 2026 9:29 pm Myślę, że warto się chwilę wstrzymać. Do dwóch tygodni będę wiedział czy temat uda się szybko ogarnąć w oparciu o nowy koncept czy jednak push dla prywatnych instancji musi czekać na realizację pierwotnego projektu.
Mam stres jak przed maturą ;). Trzymam kciuki.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
Zibi_007
Been thanked: 31 times

edm wrote: Mon Jan 26, 2026 9:31 pm
Zibi_007 wrote: Mon Jan 26, 2026 8:50 pm W Supla Scripts przy tworzeniu sceny masz możliwość ustawienia powiadomień pushover.
To że w Supla Scripts jest wiem. Lecz temat dotyczy supla cloud. Zmyliło mnie Ai, które na pytanie dot. pushover jakiś czas temu usilnie kierowało mnie do supla cloud. Przykład screen poniżej. No ale nic takiego w supla cloud nie znalazłem. Przed chwilą zadałem ponownie to samo pytanie Ai i już nie wspomina o supla cloud, także uczy się ;). Trochę poza tematem, kiedyś korzystałem z automate. Fajne to było, umożliwiało na ustawienie treści własnych powiadomień głosowych.
A to wstrętny zmyślacz :lol:

Automate było fajne, ale potem się coś popsuło (wraz ze zmianą telefonu i systemu na nowszy), więc odpuściłem.

No nic, pozostaje trzymać kciuki za Przemka :)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
maarekk

edm wrote: Mon Jan 26, 2026 8:36 pm
maarekk wrote: Sat Jan 24, 2026 11:41 am Używam, głównie do czujki ruchu. Ale można też do powiadomień włączono/wyłączono ( obsługa kotła )... Czujki zigbee przez bramkę... Opóźnienie 3sek?... od zdarzenia... to według mnie nic... chyba, że system alarmu w banku :) , zresztą powiadomienia z chmury supli teź nie mają prędkości światła... Dla mnie działa spoko... i pozwala spokojnie czekać na firmowe.
Doprecyzuj proszę. Do pushover używasz suplascripts?. Pytałem Ai o pushover w supla. I namiętnie kieruje mnie do supla cloud. Tyle że ja tu nie widzę takiej możliwości. Co prawda o suplascripts też wspomina, ale to inny temat.
Tak. Powiadomienia pushover ze scen suplascripts. Jeśli mogę pomóc to pytaj...
winek1986

pzygmunt wrote: Mon Jan 26, 2026 9:29 pm Myślę, że warto się chwilę wstrzymać. Do dwóch tygodni będę wiedział czy temat uda się szybko ogarnąć w oparciu o nowy koncept czy jednak push dla prywatnych instancji musi czekać na realizację pierwotnego projektu.
Jeśli to nie tajemnica , ile ludzi używa własnych instancji? :oops:
lesny8
Been thanked: 9 times

Tylko zarejestrowane instancje można policzyć, ale czy wszystkie zarejestrowane są aktywne?
Druga kwestia, że nie wszystkie aktywne instancje są zarejestrowane ;)

Ja mam dwie zarejestrowane w dwóch różnych lokalizacjach. Kiedyś różne testy robiłem i było tego więcej, ale zarejestrowanych tylko jedna na lokalizację.
Kolega ma jedną, a z forum co najmniej 3 osoby wiem, że posiadały ale nie wiem czy jeszcze posiadaj?
Dlatego też zarejestrowana instancja nie zawsze musi być aktywna ;)

Na hubie dockera jest licznik pobrań powyżej 100k+
https://hub.docker.com/u/supla
To jednak jest liczba pobrań obrazu, za każdym pobraniem się zwiększa, jak robimy aktualizację licznik też rośnie.

Przeczytałem wypowiedź Przemka z nadzieją, że może w końcu nadejdzie ten czas i pushe będą też na lokalnych instancjach. Na oficjalnych serwerach są już od lipca 2023. Trochę wody w Wiśle upłynęło, nawet minionym latem była blisko wyschnięcia i pewnie jeszcze trochę wody upłynie zanim się doczekamy. Niemniej jednak warto mieć nadzieję, że będzie to wcześniej i jakoś w tym roku, aniżeli w bliżej nie określonym czasie.
Jestem przy nadziej, że nowy koncepcja wzbogaci nasze instancje o tę funkcjonalność :mrgreen:
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
pzygmunt
Been thanked: 59 times

winek1986 wrote: Sun Feb 01, 2026 2:21 pm
Jeśli to nie tajemnica , ile ludzi używa własnych instancji? :oops:
Nie jest to tajemnica. Po prostu nie wiem. Nie śledzimy instalacji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Ogólna dyskusja”