W tym wątku jest dużo niedopowiedzeń. ... nie ma konfiguracji PlatformIO
Gui-Generic Builder Desktop
-
QLQ
no co jest cwaniaki ?
uczę się
poprzednio też w arduinoIDE nie potrafiłem i też parę projrktów popełniłem.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Nie czytasz ze zrozumieniem pierwszego postuQLQ wrote: Fri Feb 06, 2026 8:38 pm no co jest cwaniaki ?uczę się
poprzednio też w arduinoIDE nie potrafiłem i też parę projrktów popełniłem.
Masz tylko zainstalować vs code i dodatek platformio. Nic nie grzebać, Builder sobie poradzi, pierwsza kompilacja ściąga boardy Arduino, tego trochę jest więc trwa
-
QLQ
NO nie nie . Zainstalowałem własnie na nowym Win10 VSCode bez zmieniania niczego i z jego poziomu klikając na rozszerzenia PlatformIO "instal" i TYLE
-
QLQ
yyyy "więc trwa" ok .....widzisz tego brakowało bo trwa już ponad 596 sekund g22:20QLQ wrote: Fri Feb 06, 2026 9:06 pm NO nie nie . Zainstalowałem własnie na nowym Win10 VSCode bez zmieniania niczego i z jego poziomu klikając na rozszerzenia PlatformIO "instal" i TYLE
Lub więcej:
.
-
slawek
A możesz lekuchno odpuścić? Troszkę niegrzeczne to jest... wrogów poszukaj gdzie indziej... sorry za offtop
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
QLQ
@slawek ?? wrogów ? proszę nie pisz takich rzeczy.. jestem laikem w tych VSCode plus ten na na PlatformIO
Nic nie jest napisane w pierwszym poście , że w zależnosci od zasobów kompa (RAM ,CPU etc kompilacja może trwać ponad 10 minut ! nie ważne czy pierwsza czy druga właśnie to sprawdziłem.. Druga trwała 772 sek .. A ty mi piszesz , że jesttem jakimś wrogo nastawionym i szukam wrogów....proszę Cię ja tylko szukam rozwiązania problemu i właśnie go znalazłem jako laik. Ale ty tym postem mi w ty niestety nie pomogłeś. A szkoda bo jesteś ponad moje umiejętnośc ze swoją wiedzą...
EDIT: tak wyglądał początek , którego nie zacytowałeś poprawnie - to był sarkazm i miły do was cwaniaki/łobuzy:
no co jest cwaniaki ?uczę się
-
QLQ
Do tego trzeba zrobić poradnik. I zrobię - jutro będzie. Co i jak zainstalować z tym VS Codwe i co tam kliknąć i nic nie ruszać. Iteż jak usunąć jak ktoś niepoprawnie zainstalował jak JA!
Ten @[email protected] .... te RaFAŁY to takie mendy są !
Wszystko działa:
. Pozdrawiam serdecznie wszystkich - Rafał K - QLQ
@slawka też 
Ten @[email protected] .... te RaFAŁY to takie mendy są !
Wszystko działa:
. Pozdrawiam serdecznie wszystkich - Rafał K - QLQ
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Napisz parametry tego komputera, bo to jakiś kosmos na tej drugiej kompilacji.
Możesz też dodać ścieżkę z builderem do wyjątków w Windows Defender, bo pewnie on jest przyczyna.
Wrzucę ta informacją do pierwszego postu jak siądę do komputera, aczkolwiek to nie jest kwestia samego buildera, z Arduino czas powinien być jeszcze gorszy na tym komputerze
Możesz też dodać ścieżkę z builderem do wyjątków w Windows Defender, bo pewnie on jest przyczyna.
Wrzucę ta informacją do pierwszego postu jak siądę do komputera, aczkolwiek to nie jest kwestia samego buildera, z Arduino czas powinien być jeszcze gorszy na tym komputerze
-
QLQ
sprawdzę te c3 bo tego nie udało mi się - GG się wywalało bo nie miałem Visual Studio Code i platformIO