Ok. Więc zostaje jak jest. Faktycznie po resecie bramki wszystkie głowice w tym samym momencie wysyłają keepalive. Zobaczymy. Jak przejdą tą próbę to będzie raczej tylko na +. A wtedy na pewno nie zaszkodzi ich w czasie porozrzucać. No i na tym poprzestanę w wypowiedzi bo jestem dobrej myślivajera wrote: Fri Feb 06, 2026 8:19 pmSam nie wiem, czy to kwestia:zzrr wrote: Fri Feb 06, 2026 8:14 pmok. Za krótsze uznajemy te co mam w tej chwili czyli 250 , 300 czy może 480 i 600?vajera wrote: Fri Feb 06, 2026 8:10 pm
Podejrzewam, że przy krótkich czasach keepalive i timeout coś może czasami przeskoczyć w systemie - zrób może całonocny test z nieco dłuższymi czasami. Być może warto ustawić każdej głowicy nieco inną wartość keepalive, żeby nie strzelały w tym samym momencie?
A) bezwzględnej długości tych czasów,
B) odstępu między nimi czy
C) wysyłania keepalive przez 4 głowice jednocześnie.
Ewentualnie zostaw na noc bez zmian, gdyby sytuacja się powtórzyła, to najwięcej wniosą te czasy last_seen_ms.
EDIT:
Będą potestowane dłużej niż noc. Jeśli będziesz ciekaw jak to wyjdzie to będę mógł napisać jutro dopiero po południu. Rano mam wyjazd.