Jestem tu totalnie nowy i nie za bardzo się jeszcze orientuję, ale mm nadzieję że pomożecie
Mam kilka urządzeń na supli i do tej pory wszystko "dodawało" się bez problemów żadnych
Niestety napotkałem na barierę, której nie mogę ogarnąć, a na forum nie udało mi się znaleźć odpowiedzi.
Mam trzy Sonoff Basic R4 z czujnikami temperatury (odpowiednio: 5, 5 i 7).
Udało mi się dodać jeden z nich (5 czujników), dostałem mila z informacją (nowe urządzenie zostało dodane, identyfikator urządzenia, itd.) i zaczął działać prawidłowo. Skonfigurowałem go sobie w cloud i przystąpiłem do dodawania kolejnego urządzenia.
Przy dodawaniu kolejnego (7 czujników), nie dostałem już maila o dodaniu urządzenia, połączyło się ono z wifi, a w cloud pojawiło się na wcześniej dodanym ID. W cloud pojawia się konflikt (pokazał 7 czujników z temperaturą, a na dwóch konflikt).
Wygląda na to, że nowe urządzenie nie dostaje nowego ID i "podczytuje się" pod poprzednie - pokazując temperatury na 7 czujnikach.
Przy dodaniu kolejnego, sytuacja identyczna.
Próby restartu, ponownego dodawania urządzeń nic nie dały. Aktualnie działa tylko jeden z trzech zestawów i ma już 3 ID i dalej to samo
Niestety, przy kolejnej próbie restartu jednego z urządzeń, nie wchodzi w tryb konfiguracji - czy da się to jakoś uratować?
Kombinowałem też z Wifi, ustawienia stałego IP dla MAC adresów, porównywałem adresy, ale nic to nie dało.
Gorąca prośba o wsparcie lub nakierowanie gdzie powinienem szukać przyczyny. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Przemek