Klub promila [bramka ZigBee]

Moderator: vajera

kiler88
Been thanked: 1 time

Także jestem dumnym członkiem, produkuje się trzecia bramka, tym razem dla rodziców, ZigBee to dobra alternatywa przy starej instalacji bez przewodu neutralnego.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Szanowni Państwo,
uprzejmie donoszę,
że po cichutku,
niepostrzeżenie,
rozglądając się,
czy nikt nie patrzy,
czy mnie nie spłoszy,
z wypiekami na twarzy,
przyspieszonym tętnem,
wszedłem i jestem ...
... przystąpiłem do Klubu Promila 😉

Łubu dubu,
łubu dubu,
niech żyje Prezes,
naszego klubu,
niech żyje nam :arrow: to mówiłem ja @lesny8 :mrgreen:

Jako że dinozaur, to trochę mi się zeszło :lol:

Panowie Prezesie i wice Prezesie, aktywni członkowie Klubu, chylę czoła, biję brawko 👏 i dziękuję, czapki z głów, jest moc 💪

Zanim rozgryzę dostępne funkcjonalności, to trochę pewnie minie, ale cieszę się jak małe dziecko z zabawki i jestem niezmiernie wdzięczny, że ojciec założyciel :ugeek: dalej rozwija ten projekt z takim podejściem, pasją i zaangażowaniem. Ciesze się, że jest taki zapał również u członków Klubu, na testowanie wszystkich wprowadzanych nowości, które pojawiają się w niespotykanym tempie 🚀

Wracając na ziemię, to u mnie pierwsza bramka uruchomiona na C6 supermini chodzi już prawie 2 tygodnie. Na początku brakło mi wiedzy, doświadczenia, a potem nocy, żeby sparować dwie świeżo zakupione głowice TRVZB. Dopiero po dobie ogarnąłem, że trzeba było wkręcić głowice na zawór :lol:
Nie no, nie jest tak źle z główką :P bo nawet mi to przez myśl przyszło, ale nie chciało mi się szukać klucza po nocy, żeby starą manualną głowicę demontować i zostawiłem temat na następny dzień.

Osobiście, trochę z braku czasu, a trochę z braku konkretnej potrzeby, czekałem z przystąpieniem do Klubu. Wszystko odnośnie tematu czytałem, czasami nawet ze zrozumieniem :lol: i jak już chciałem się bramką w końcu zachwycić, po wdrożeniu grupowania kanałów w Cloud na urządzenia podwykonawcze, tak jak jest to w Box od Auratona, to się okazało, że jedyny ESP32 jaki mam, a kupiłem go pod bramkę rok temu :roll: to wersja S3 bez radia Zigbee :lol: o czym się dowiedziałem oczywiście dopiero po wgraniu binarki 🤦‍♂️

Tak się oto zaczęła moja przygoda ... i niechaj że trwa ...
Zdrowie Prezesa i wszystkich członków 🥂

P.S.
Do tej pory nie miałem, żadnego urządzenia na Zigbee, także poczułem się rozdziewiczony :lol:
....aaa no i nie będzie mnie widać w żadnych statystykach, bo mam serwer lokalny 8-)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Zibi_007
Been thanked: 31 times

lesny8 wrote: Sun Feb 15, 2026 10:45 pm Szanowni Państwo,
uprzejmie donoszę,
że po cichutku,
niepostrzeżenie,
rozglądając się,
czy nikt nie patrzy,
czy mnie nie spłoszy,
z wypiekami na twarzy,
przyspieszonym tętnem,
wszedłem i jestem ...
No to witamy w Klubie. Niezmiernie nam miło, że tak zasłużony dla Supli Członek do nas dołączył :)

Masz dużo do nadrobienia...
Jak czegoś nie wiesz, to pytaj, pytaj, pytaj ;-)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
lukasz06
Has thanked: 46 times
Been thanked: 21 times

lesny8 wrote: Sun Feb 15, 2026 10:45 pm Szanowni Państwo,
uprzejmie donoszę,
że po cichutku,
niepostrzeżenie,
rozglądając się,
czy nikt nie patrzy,
czy mnie nie spłoszy,
z wypiekami na twarzy,
przyspieszonym tętnem,
wszedłem i jestem ...

Łubu dubu,
łubu dubu,
niech żyje Prezes,
naszego klubu,
niech żyje nam :arrow: to mówiłem ja @lesny8 :mrgreen:

Jako że dinozaur, to trochę mi się zeszło :lol:

Panowie Prezesie i wice Prezesie, aktywni członkowie Klubu, chylę czoła, biję brawko 👏 i dziękuję, czapki z głów, jest moc 💪

Zanim rozgryzę dostępne funkcjonalności, to trochę pewnie minie, ale cieszę się jak małe dziecko z zabawki i jestem niezmiernie wdzięczny, że ojciec założyciel :ugeek: dalej rozwija ten projekt z takim podejściem, pasją i zaangażowaniem. Ciesze się, że jest taki zapał również u członków Klubu, na testowanie wszystkich wprowadzanych nowości, które pojawiają się w niespotykanym tempie 🚀

Wracając na ziemię, to u mnie pierwsza bramka uruchomiona na C6 supermini chodzi już prawie 2 tygodnie. Na początku brakło mi wiedzy, doświadczenia, a potem nocy, żeby sparować dwie świeżo zakupione głowice TRVZB. Dopiero po dobie ogarnąłem, że trzeba było wkręcić głowice na zawór :lol:
Nie no, nie jest tak źle z główką :P bo nawet mi to przez myśl przyszło, ale nie chciało mi się szukać klucza po nocy, żeby starą manualną głowicę demontować i zostawiłem temat na następny dzień.

Osobiście, trochę z braku czasu, a trochę z braku konkretnej potrzeby, czekałem z przystąpieniem do Klubu. Wszystko odnośnie tematu czytałem, czasami nawet ze zrozumieniem :lol: i jak już chciałem się bramką w końcu zachwycić, po wdrożeniu grupowania kanałów w Cloud na urządzenia podwykonawcze, tak jak jest to w Box od Auratona, to się okazało, że jedyny ESP32 jaki mam, a kupiłem go pod bramkę rok temu :roll: to wersja S3 bez radia Zigbee :lol: o czym się dowiedziałem oczywiście dopiero po wgraniu binarki 🤦‍♂️

Tak się oto zaczęła moja przygoda ... i niechaj że trwa ...
Zdrowie Prezesa i wszystkich członków 🥂

P.S.
Do tej pory nie miałem, żadnego urządzenia na Zigbee, także poczułem się rozdziewiczony :lol:
....aaa no i nie będzie mnie widać w żadnych statystykach, bo mam serwer lokalny 8-)
No proszę, ciekawe kogo jeszcze ten klub ujrzy :) Witamy !
lesny8
Been thanked: 9 times

Członków przybywa, przybywa i ze mną to już jest
Klub 8 promili :D :lol:
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Jeszcze trochę i nie będzie klub promila tylko miliona ;)
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
Zibi_007
Been thanked: 31 times

Lector wrote: Tue Feb 17, 2026 6:59 pm Jeszcze trochę i nie będzie klub promila tylko miliona ;)

Nazywam się Milijon – bo za milijony kocham i cierpię katusze
:lol:
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
george1255
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

Bramkę mam już od kilku miesięcy, więc żeby formalności stało się zadość, melduję się w klubie promila ‰ 👏
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

A ktoś, kto nie ma swojej bramki poza testami ale ogarnął już bramki 4 osobom i 2 firmom to należy do klubu? Dla kolegi pytam ... 😉
YoMan
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

YoMan wrote: Tue Feb 17, 2026 9:31 pm A ktoś, kto nie ma swojej bramki poza testami ale ogarnął już bramki 4 osobom i 2 firmom to należy do klubu? Dla kolegi pytam ... 😉

Myślę że można zinterpretować dowolnie;)
Klub Promila to elitarne (bo naprawdę nieliczne!) grono użytkowników Supli, którzy z dumą należą do tego magicznego promila korzystającego z bramki Zigbee.
BTW w domu nie masz zastosowania żeby postawić własną?
Pochwal się co to za realizacje robiłeś

Return to “Bramka ZigBee”