Klub promila [bramka ZigBee]
Moderator: vajera
Szanowni Państwo,
uprzejmie donoszę,
że po cichutku,
niepostrzeżenie,
rozglądając się,
czy nikt nie patrzy,
czy mnie nie spłoszy,
z wypiekami na twarzy,
przyspieszonym tętnem,
wszedłem i jestem ...
... przystąpiłem do Klubu Promila
Łubu dubu,
łubu dubu,
niech żyje Prezes,
naszego klubu,
niech żyje nam
to mówiłem ja @lesny8
Jako że dinozaur, to trochę mi się zeszło
Panowie Prezesie i wice Prezesie, aktywni członkowie Klubu, chylę czoła, biję brawko
i dziękuję, czapki z głów, jest moc 
Zanim rozgryzę dostępne funkcjonalności, to trochę pewnie minie, ale cieszę się jak małe dziecko z zabawki i jestem niezmiernie wdzięczny, że ojciec założyciel
dalej rozwija ten projekt z takim podejściem, pasją i zaangażowaniem. Ciesze się, że jest taki zapał również u członków Klubu, na testowanie wszystkich wprowadzanych nowości, które pojawiają się w niespotykanym tempie 
Wracając na ziemię, to u mnie pierwsza bramka uruchomiona na C6 supermini chodzi już prawie 2 tygodnie. Na początku brakło mi wiedzy, doświadczenia, a potem nocy, żeby sparować dwie świeżo zakupione głowice TRVZB. Dopiero po dobie ogarnąłem, że trzeba było wkręcić głowice na zawór
Nie no, nie jest tak źle z główką
bo nawet mi to przez myśl przyszło, ale nie chciało mi się szukać klucza po nocy, żeby starą manualną głowicę demontować i zostawiłem temat na następny dzień.
Osobiście, trochę z braku czasu, a trochę z braku konkretnej potrzeby, czekałem z przystąpieniem do Klubu. Wszystko odnośnie tematu czytałem, czasami nawet ze zrozumieniem
i jak już chciałem się bramką w końcu zachwycić, po wdrożeniu grupowania kanałów w Cloud na urządzenia podwykonawcze, tak jak jest to w Box od Auratona, to się okazało, że jedyny ESP32 jaki mam, a kupiłem go pod bramkę rok temu
to wersja S3 bez radia Zigbee
o czym się dowiedziałem oczywiście dopiero po wgraniu binarki 
Tak się oto zaczęła moja przygoda ... i niechaj że trwa ...
Zdrowie Prezesa i wszystkich członków
P.S.
Do tej pory nie miałem, żadnego urządzenia na Zigbee, także poczułem się rozdziewiczony
....aaa no i nie będzie mnie widać w żadnych statystykach, bo mam serwer lokalny
uprzejmie donoszę,
że po cichutku,
niepostrzeżenie,
rozglądając się,
czy nikt nie patrzy,
czy mnie nie spłoszy,
z wypiekami na twarzy,
przyspieszonym tętnem,
wszedłem i jestem ...
Łubu dubu,
łubu dubu,
niech żyje Prezes,
naszego klubu,
niech żyje nam
Jako że dinozaur, to trochę mi się zeszło
Panowie Prezesie i wice Prezesie, aktywni członkowie Klubu, chylę czoła, biję brawko
Zanim rozgryzę dostępne funkcjonalności, to trochę pewnie minie, ale cieszę się jak małe dziecko z zabawki i jestem niezmiernie wdzięczny, że ojciec założyciel
Wracając na ziemię, to u mnie pierwsza bramka uruchomiona na C6 supermini chodzi już prawie 2 tygodnie. Na początku brakło mi wiedzy, doświadczenia, a potem nocy, żeby sparować dwie świeżo zakupione głowice TRVZB. Dopiero po dobie ogarnąłem, że trzeba było wkręcić głowice na zawór
Nie no, nie jest tak źle z główką
Osobiście, trochę z braku czasu, a trochę z braku konkretnej potrzeby, czekałem z przystąpieniem do Klubu. Wszystko odnośnie tematu czytałem, czasami nawet ze zrozumieniem
P.S.
Do tej pory nie miałem, żadnego urządzenia na Zigbee, także poczułem się rozdziewiczony
....aaa no i nie będzie mnie widać w żadnych statystykach, bo mam serwer lokalny
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
No to witamy w Klubie. Niezmiernie nam miło, że tak zasłużony dla Supli Członek do nas dołączyłlesny8 wrote: Sun Feb 15, 2026 10:45 pm Szanowni Państwo,
uprzejmie donoszę,
że po cichutku,
niepostrzeżenie,
rozglądając się,
czy nikt nie patrzy,
czy mnie nie spłoszy,
z wypiekami na twarzy,
przyspieszonym tętnem,
wszedłem i jestem ...
Masz dużo do nadrobienia...
Jak czegoś nie wiesz, to pytaj, pytaj, pytaj
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036No proszę, ciekawe kogo jeszcze ten klub ujrzylesny8 wrote: Sun Feb 15, 2026 10:45 pm Szanowni Państwo,
uprzejmie donoszę,
że po cichutku,
niepostrzeżenie,
rozglądając się,
czy nikt nie patrzy,
czy mnie nie spłoszy,
z wypiekami na twarzy,
przyspieszonym tętnem,
wszedłem i jestem ...
Łubu dubu,
łubu dubu,
niech żyje Prezes,
naszego klubu,
niech żyje namto mówiłem ja @lesny8
![]()
Jako że dinozaur, to trochę mi się zeszło![]()
Panowie Prezesie i wice Prezesie, aktywni członkowie Klubu, chylę czoła, biję brawkoi dziękuję, czapki z głów, jest moc
Zanim rozgryzę dostępne funkcjonalności, to trochę pewnie minie, ale cieszę się jak małe dziecko z zabawki i jestem niezmiernie wdzięczny, że ojciec założycieldalej rozwija ten projekt z takim podejściem, pasją i zaangażowaniem. Ciesze się, że jest taki zapał również u członków Klubu, na testowanie wszystkich wprowadzanych nowości, które pojawiają się w niespotykanym tempie
Wracając na ziemię, to u mnie pierwsza bramka uruchomiona na C6 supermini chodzi już prawie 2 tygodnie. Na początku brakło mi wiedzy, doświadczenia, a potem nocy, żeby sparować dwie świeżo zakupione głowice TRVZB. Dopiero po dobie ogarnąłem, że trzeba było wkręcić głowice na zawór![]()
Nie no, nie jest tak źle z główkąbo nawet mi to przez myśl przyszło, ale nie chciało mi się szukać klucza po nocy, żeby starą manualną głowicę demontować i zostawiłem temat na następny dzień.
Osobiście, trochę z braku czasu, a trochę z braku konkretnej potrzeby, czekałem z przystąpieniem do Klubu. Wszystko odnośnie tematu czytałem, czasami nawet ze zrozumieniemi jak już chciałem się bramką w końcu zachwycić, po wdrożeniu grupowania kanałów w Cloud na urządzenia podwykonawcze, tak jak jest to w Box od Auratona, to się okazało, że jedyny ESP32 jaki mam, a kupiłem go pod bramkę rok temu
to wersja S3 bez radia Zigbee
o czym się dowiedziałem oczywiście dopiero po wgraniu binarki
P.S.
....aaa no i nie będzie mnie widać w żadnych statystykach, bo mam serwer lokalny![]()
Nazywam się Milijon – bo za milijony kocham i cierpię katusze
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
A ktoś, kto nie ma swojej bramki poza testami ale ogarnął już bramki 4 osobom i 2 firmom to należy do klubu? Dla kolegi pytam ... 
YoMan
-
george1255
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 7 times
YoMan wrote: Tue Feb 17, 2026 9:31 pm A ktoś, kto nie ma swojej bramki poza testami ale ogarnął już bramki 4 osobom i 2 firmom to należy do klubu? Dla kolegi pytam ...![]()
Myślę że można zinterpretować dowolnie;)
BTW w domu nie masz zastosowania żeby postawić własną?Klub Promila to elitarne (bo naprawdę nieliczne!) grono użytkowników Supli, którzy z dumą należą do tego magicznego promila korzystającego z bramki Zigbee.
Pochwal się co to za realizacje robiłeś